calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Atractii de neratat in Bucuresti

Atractii de neratat in Bucuresti

3/30630
calendar_month 27 Apr 2020, 00:00
Bucurestiul detine multe comori. In lista de ma jos am pregatit doar cateva atractii turistice de neratat, de asemenea sunt prezente pe harta Bucuresti pentru a le indentifica rapid.

Centrul Vechi

Centrul Vechi al Bucurestiului reprezinta una dintre cele mai bune atractii ale orasului datorita vibe-ului pozitiv, a teraselor si a cluburilor. Restaurante, cafenele, baruri, terase sunt gazduite de cladiri vechi din secolul al XVII-lea, multe cu fatade si decoratiuni frumoase.

Parcul Cismigiu

Deschis in 1847 si cele mai vechi gradini publice ale orasului, Gradina Cismigiu acopera aproximativ 16 hectare chiar in centrul orasului. Caile sale serpuitoare romantice, umbrite de copaci verzi luxurianti sunt perfecte pentru o plimbare, ceea ce o face o oaza de liniste in mijlocul capitalei pline de viata.

Muzeul George Enescu

O cladire pitoreasca Art Nouveau, Muzeul George Enescu atrage imediat privirea trecatorilor cu fatada bogata impodobita si intrarea in sticla in forma de stridie. Prezinta fresce frumoase de tavan, instrumente muzicale si mobilier de epoca elegant, precum si obiecte personale apartinand compozitorului George Enescu.

Casa Poporului

Bucurestiul este fara indoiala un oras al contrastelor. In apropiere de pitorescul centru vechi si peste raul Dambovita se ridica Palatul Parlamentului, cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagon. Colosalul edificiu de 1.100 de camere, sediul de astazi al Parlamentului Romaniei, a fost construit de fostul dictator Nicolae Ceausescu. Proiectat de arhitectul Anca Petrescu, in varsta de 28 de ani, care a lucrat cu o echipa de 700 de arhitecti si 20.000 de lucratori care faceau trei schimburi pe zi este inca neterminat.


 
Sondaj
Consideri ca au avut loc fraude in timpul tezelor cu subiect unic pe semestrul II?