calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Alegerea camasii, baza elegantei in tinutele masculine si feminine

Alegerea camasii, baza elegantei in tinutele masculine si feminine

3/30668
calendar_month 09 Sep 2021, 00:00
Cămașa este baza în ținutele masculine elegante și articolul vestimentar care poate face dintr-o ținută feminină o ținută aparte. Articol care ar trebui să nu lipsească din nicio garderobă, cămașa este extrem de versatilă, putând fi asortată la diverse ținute, însă este important și modul în care faci alegerile pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.

Cum recunoști o cămașă de calitate?

Unul dintre cele mai importante criterii în alegerea unei camasi este dat de materialul din care este aceasta realizată. Pentru a avea un aspect estetic deosebit, cămașa trebuie realizată dintr-un material de calitate, de preferat fără materiale sintetice. Cu o cămașă simplă, realizată din bumbac de calitate înaltă, poți face față decent ținutelor casual, însă dacă vrei să ieși în evidență prin cămașa pe care o porți, atunci alege o cămașă din mătase sau in, materiale 100% naturale. Și nu numai materialul este cel care contează, ci și modul în care a fost țesută cămașa, respectiv numărul de fire. Cu cât numărul acestora este mai mare, cu atât cămașa este mai moale, mai calitativă, mai rezistentă. Cele cu fir răsucit și dublu răsucit câștigă bătălia în acest sens, fiin cămăși deosebit de rezistente, cu o calitate crescută. 

Ce fel de guler să alegi pentru a arăta elegant?

Gulerul este un element esențial în croirea și design-ul unei cămăși, acesta contribuind atât la obținerea unui aspect elegant al cămășii, cât și la confortul pe care îl are purtătorul. De obicei, cu cât gulerul este mai rigid, cu atât cămașa are un aspect mai elegant, mai ales când vine vorba despre camasi barbati. Cămășile fără guler sunt mai degrabă potrivite pentru stilul casual, putând fi purtate cu teniși, la ținute lejere, de stradă. 

Cu ce să porți o cămașă pentru a avea o ținută impecabilă?

La bărbați lucrurile sunt mai simple: cămășile sunt asortate întotdeauna la cel mai elegant costum din garderobă pentru participarea la evenimente deosebite, unde ținuta elegantă este obligatorie. Ținutele casual pot fi completate de cămăși în culori diverse, cu imprimeuri sau fără, dar din materiale naturale pentru un aspect îngrijit. În cazul femeilor, cămășile reprezintă acel articol  vestimentar care caracterizează o categorie aparte. Este vorba despre femeile care doresc un plus de eleganță și care pot purta camasi dama alături de o fustă cu talie înaltă sau de o pereche de pantaloni de costum și un sacou pentru a face față întâlnirilor în care codul vestimentar este aparte. 


 
Sondaj
Esti multumit de mediile tale de la sfarsitul semestrului I?