7 jocuri video cu calificative foarte bune
1/136
calendar_month 26 Oct 2022, 00:00
Nu există o vârstă maximă pentru jocurile video, nu există o vârstă la care să te plictisești de astfel de jocuri care devin tot mai complexe, cu grafică impresionantă și realism neașteptat în unele cazuri. Mai mult decât atât, foarte multe jocuri se bazează pe segmentul de jucători adulți, capabili să înțeleagă funcțiile complexe și în același timp să aloce fonduri pentru aceste jocuri - costuri inițiale de acces sau / și achiziții ulterioare în joc.

În timpul liber, jocurile reprezintă o resursă de divertisment extrem de populară. Pe computere desktop și laptop, pe console și chiar pe dispozitive mobile (smartphone-uri și tablete), jocurile ne pot transpune într-o lume imaginară în care se aplică alte reguli, unde avem eventual super puteri, suntem staruri în sport, călătorim în timp, suntem eroi de război etc. Imaginația nu are limite, iar jucătorii trăiesc experiențe deosebite, diferite de cele pe care le pot trăi în viața reală. 

În cele ce urmează, îți prezentăm o selecție de 7 jocuri video cu calificative foarte bune în rândul utilizatorilor, jocuri video foarte populare, care merită încercate:       

Red Dead Redemption 2 

Joc video de acțiune-aventură de tipul open-world cu o tematică western dezvoltat și publicat de Rockstar Games, Red Dead Redemption 2 a cucerit rapid publicul după lansarea din 2018. În prezent, se poate juca pe PlayStation 4 și Xbox One, dar și pe PC. În joc, mergi în inima Americii, într-un timp în care erai obligat să trăiești experiențe ce făceau diferența dintre viață și moarte. Poți alege varianta multiplayer online sau modul poveste offline. Acesta din urmă te învață cum să vânezi și să folosești diferite abilități, ceea ce este potrivit dacă te decizi să te apuci de jocurile online. Jocul Red Dead Redemption 2 excelează la partea de grafică, realism neașteptat de puternic. 

Minecraft 

Unul dintre cele mai cunoscute jocuri video, Minecraft a devenit o franciză de succes și a cucerit publicul, înregistrând un succes fantastic la nivel global. Lansat în urmă cu mai bine de 10 ani, Minecraft s-a dezvoltat continuu și a ajuns anul trecut la 228 de milioane de copii vândute (accesul la joc se plătește din start) și aproximativ 140 de milioane de utilizatori activi. În Minecraft, jucătorii explorează o lume 3D sub formă de blocuri (grafică specifică), cu un teren practic infinit și pot descoperi și extrage materii prime, unelte și obiecte artizanale, pot construi structuri, lucrări de terasament și mașini. În funcție de modul de joc ales, există diverse provocări în joc.

Doom Eternal 

Serie de jocuri video apreciată de gameri, Doom Eternal se poate juca atât pe PC, cât și pe console de jocuri. DOOM Eternal: The Ancient Gods este disponibil în 2 părți, lansate în 2020 și 2021. Doom Eternal a primit cinci nominalizări la The Game Awards pentru 2020, inclusiv Jocul Anului și Cel mai bun joc de acțiune.

Fortnite 

Joc video online multiplayer lansat în 2017, Fortnite a devenit foarte rapid unul dintre cele mai populare branduri din lumea divertismentului. Battle Royale și Save the World reprezintă principalele moduri de joc. Ulterior a fost introdus și modul Fortnite: Creative, care le oferă jucătorilor propria lor insulă privată asupra căreia pot face diverse modificări. La jumătatea anului 2021, creatorii Fortnite au anunțat că au trecut de pragul de 500 de milioane de conturi create de utilizatori, dovedind încă o dată succesul imens al acestui joc.

Pokemon Go 

Parte a francizei Pokemon, acest joc de mobil a fost încă de la lansare unul care s-a remarcat prin popularitate și prin elemente inedite. Pokemon Go se poate juca în mod gratuit și utilizează gadgeturi mobile cu GPS pentru a localiza, captura și implica în luptă creaturi virtuale numite Pokemoni, imaginate ca existând în lumea reală. Interesant este că, deși Pokemon Go este un joc electronic, atrage utilizatorii spre mișcare, căci mobilitatea permite accesul la Pokemoni.

Super Mario Kart 

Cine nu a auzit de Super Mario, acest personaj celebru lansat în lumea jocurilor video în anii `80?! Deși este un clasic, Super Mario a devenit un personaj modern în jocurile celor de la Nintendo. Un exemplu de succes este jocul Super Mario Kart, joc video de curse de kart. Primul joc din seria Mario Kart a fost lansat în Japonia și America de Nord în 1992. A devenit al patrulea cel mai bine vândut joc SNES dintre toate. timp. Nintendo a relansat Super Mario Kart în 2017.

Garena Free Fire     

Disponibil și pe PC, Garena Free Fire este un joc video dezvoltat în mod special pentru dispozitive mobile. Pe smartphone sau tabletă, controlul este excelent. Se poate juca în sistem battle royale multiplayer, dar și în echipe de 4 jucători, în sistem de câștig când se ajunge la 4 victorii. Pe lângă modurile principale de joc (care pot sau nu să conteze la rank-ul jucătorului), există și un mod de antrenament, campionate ocazionale și diverse tipuri de joc introduse periodic, pe perioadă limitată. Garena Free Fire a devenit cel mai descărcat joc mobil la nivel global în 2019. Se poate instala fără costuri, iar achizițiile în aplicație sunt opționale și afectează în mod limitat performanța din joc.       

Jocurile de sloturi sunt, și ele, printre preferatele celor dornici de distracție online. Acestea oferă adrenalină, senzația deosebită în "lupta" cu șansele. Cu mize reale sau demo, Burning Hot este cel mai popular titlu în categoria de sloturi online disponibile în România. De notat este faptul că românii beneficiază de un cadru legal foarte bine reglementat cu privire la jocurile de noroc. Astfel, accesul la aceste jocuri este condiționat de vârstă (cel puțin 18 ani) și este permis doar pe platformele operatorilor licențiați local de către ONJN, legale 100%.