calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  6 rubrici care raman necompletate in multe CV-uri. De ce sa ai un CV complet

6 rubrici care raman necompletate in multe CV-uri. De ce sa ai un CV complet

3/30700
calendar_month 11 Mai 2022, 00:00
Poate fi dificil să scrii un CV complet și concis de fiecare dată și de aceea, de multe ori, angajatorii sau recrutorii primesc CV-uri incomplete, care ajung instant la gunoi. Dacă nu știi sigur ce trebuie să scrii în CV și ai impresia că ai sărit peste informații importante, iată cele mai frecvente rubrici care rămân necompletate într-un CV și de ce e important să le incluzi.

Informații de contact

Este vital ca atunci când recrutorul primește CV-ul tău, să știe cu cine discută și cum te poate contacta în caz că ești potrivit pentru job. Iar aceste informații nu ar trebui să lipsească, ba mai mult, ar trebui incluse chiar la începutul CV-ului, pentru a fi la îndemâna recrutorului. Include o adresă de e-mail și un număr de telefon lângă numele tău, iar CV-ul tău va fi instant îmbunătățit.

Obiective profesionale

Obiectivele profesionale reprezintă un scurt rezumat și o introducere în CV-ul tău, care au scopul de a atrage atenția asupra experienței și a obiectivelor tale pentru viitor. Deși este o rubrică opțională, iar cei mai mulți dintre candidați nu o completează de obicei, obiectivele personale trebuie să fie incluse în CV. Ține minte că angajatorii petrec câteva secunde citind CV-ul tău. Dacă incluzi încă de la început un rezumat și obiectivele tale, angajatorului îi va fi mai ușor să înțeleagă de ce ești potrivit pentru job. Poți găsi niște exemple aici.

Cursuri relevante pentru job

Dacă ai petrecut timp învățând sau participând la cursuri de formare a unor skill-uri utile jobului la care aplici, nu uita să menționezi asta în CV. Chiar dacă ți se pare că nu este neapărat important, poate face diferența între tine și alți candidați care nu au dedicat timp achiziției de noi skill-uri.

Munca voluntară

Voluntariatul este de multe ori lăsat în urmă ori nu este menționat deloc în CV, iar această greșeală poate să te coste un job. Dacă ai făcut voluntariat, recrutorul își va da seama că te implici fără a aștepta recompense imediate și că poți fi dedicat unor cauze. Aceste calități te pot face mai atractiv în fața unui angajator care își dorește implicare la locul de muncă.

Activități de freelancing

Dacă ai pe listă activități pe care le-ai făcut în afara locului de muncă, merită să le menționezi în CV. Poate că ți-ai format un nou skill odată cu proiectele de freelancing sau poate că ți-ai îmbunătățit aptitudinile în ceea ce privește skill-urile pe care le aveai deja. Arată asta și recrutorului.

Organizații și asociații din care faci parte



Dacă ești membru într-o organizație, poți avea un mare avantaj, mai ales dacă tipul organizației are legătură cu locul de muncă pentru care aplici.

Tu ce mai ai de completat în CV? Asigură-te că trimiți CV-uri care conțin informații succinte, relevante și orientate direct către locul de muncă pentru care aplici pentru a avea mai multe șanse să fii chemat la interviu sau chiar să fii angajat.

Foto: Unsplash.com


 
Sondaj
Ati inceput sa va pregatiti pentru tezele cu subiect unic?