calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  5 activitati care dezvolta imaginatia copiilor

5 activitati care dezvolta imaginatia copiilor

3/30707
calendar_month 26 Iul 2022, 00:00
Imaginația este o componentă importantă în dezvoltarea personalității unui copil. Un copil cu imaginația bogată va avea mai multe soluții pentru orice situație în care s-ar putea afla, va fi mai volubil și astfel își va face mult mai ușor prieteni, va avea mai multă încredere în el, iar toate acestea îl vor pregăti pentru viața de adult.

Există mai multe metode prin care poate fi dezvoltată imaginația copiilor, iar noi am făcut o listă a activităților care îi vor face plăcere:

Lectura

Copiii sunt obișnuiți cu poveștile încă de când sunt foarte mici, pentru că i le citești tu, de regulă, înainte de culcare. Atunci când învață alfabetul, stimulează-l să le citească singur. Își va îmbogăți vocabularul, va acumula cunoștințe noi și îi va stimula imaginația. De asemenea,cititul în limba engleză îi va pune și mai mult imaginația la încercare, iar, în plus, va acumula foarte repede noțiuni noi și expresii. Vei descoperi că există mai multe cărți în limba engleză pentru copii, în funcție de vârsta pe care o au sau de nivelul de cunoștințe.

Pictura

Pictura este o metodă excelentă de a-l transpune într-o altă lume sau de a-și crea el una. Lasă-l în fața unui bloc de desen și a unui set de acuarele și încurajează-l să picteze o scenă de viață sau un peisaj, așa cum le vede el. Va fi o experiență interesantă și, în același timp, relaxantă pentru un copil.

Jocuri educative

În funcție de vârsta pe care o au, vei descoperi că există nenumărate jocuri educative care le vor pune copiilor imaginația la încercare. Vor fi stimulați să caute soluții, iar acesta este un exercițiu excelent și distractiv pentru ei. De asemenea, te poți juca și tu cu el, iar pe Rainforest vei găsi câteva idei de jocuri de imaginație senzaționale.

Activități în aer liber

Natura este o sursă inepuizabilă de inspirație pentru copii. Pentru ei, o simplă plimbare în pădure va fi o adevărată aventură, pentru că vor fi fascinați de tot ceea ce vor descoperi. Culegeți împreună frunze, crenguțe și flori și inventați povești despre ele. Este un exercițiu excelent pentru imaginație și, în același timp, distractiv.

Lucru manual

Un copil obișnuit să realizeze proiecte DIY încă din primii ani de viață va avea tot mai multe idei creative pe măsură ce crește. Încurajează-l să-și creeze singur diverse obiecte sau jucării și vei vedea cum își va dezvolta îndemânarea și imaginația.Foto: Pexels


 
Sondaj
Ce credeti despre repartizarea computerizata la examenul de titularizare?