4 destinatii de vis din Italia
5/54
calendar_month 12 Mai 2020, 00:00
Una dintre cele mai bogate tari din lume atunci cand vine vorba de istorie, Italia isi pastreaza ruinele de acum 2000 de ani si devine casa a milioane de turisti anual. Topul destinatiilor turistice sunt:

Florenta

Florenta, leaganul Renasterii, este unul dintre marile orase de arta ale Europei. Cu fresce de Giotto si Ghirlandaio, panze de Botticelli si Bronzino si sculpturi de Michelangelo si Giambologna, exista atat de multa arta si arhitectura rafinata in zidurile sale stravechi, incat este usor sa fii coplesit. Florenta este un oras viu, cu o viata culturala eclectica, care cuprinde opera, muzica clasica si arta contemporana.

Venetia

Exista zile in care vizitatorii acestei bijuterii rafinate ale unui oras ii depasesc pe localnici, iar pentru a ajunge de la gara la piata St Mark nu este usor datorita multimii. Dar, in ciuda acestui fapt, Venetia nu isi pierde niciodata capacitatea de a fermeca. Cupola din San Simeon Piccolo te va lasa uimit indiferent daca o faci pentru prima data sau a 100 oara.

Milano

Milano poate veni ca o surpriza pentru cei care sunt familiarizati cu Roma si Florenta si se asteapta mai mult la fel de la centrul metropolitan al Lombardiei, caci acesta este un oras mai nordic din Europa. Capitala modei si design vestimentar al Italiei, are o perspectiva cosmopolita internationala, o scena vibranta de alimente, bauturi si cateva zeci de hoteluri pentru toate bugetele. Edificiile istorice se impletesc cu zgarie-nori moderni, in timp ce o serie de cladiri ale orasului au curti interioare spectaculoase, care raman in mare parte nedescoperite.

Roma

Mici sfaturi pentru cei care doresc sa viziteze Roma. Orasul celebreaza toate sarbatorile publice italiene, precum si doua sarbatori specifice Romei: 21 aprilie si 29 iunie. Majoritatea afacerilor se inchid de sarbatori si in luna august, cand orasul este 100% turistic.

Sondaj

Crezi ca profesorii examinatori sunt obiectivi in acordarea notei la proba orala a Bacalaureatului?