calificativ.ro  »  Resurse Profesori  »  Utile  »  Manualele scolare la dispozitie pe internet

Manualele scolare la dispozitie pe internet

calendar_month 26 Mar 2013, 00:00
Manuale.ro ar putea fi o biblioteca virtuala care sa cuprinda toate manualele avizate de Ministerul Educatiei Nationale, accesibila asadar, de elevii romani din toata lumea.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, afirma ca inainte de lansarea platformei online cu manuale este necesara modificarea programei scolare. Este de parere ca trebuie publicate manuale noi, cele prezente fiind vechi chiar si de 10-12 ani. El a precizat ca introducerea manualelor in mediul online nu va presupune renuntarea la manualele clasice: "Asta nu inseamna ca nu vor exista si manuale in format clasic, dar langa manualul in format clasic, care trebuie sa fie un manual mult mai rarefiat, mai redus, sa existe instrumentele necesare fie pe platforma, fie pe alt suport informatic" a explicat Remus Pricopie.

Totodata, ministrul Educatiei semnalizeaza importanta utilizarii de catre profesori a noilor tehnologii. El precizeaza ca tinerii din ziua de azi primesc informatie nu doar de la parinti si dascali, ci si de la diferite canale de comunicare, atat de prezente in zilele noastre, precum smartphone-urile. Astfel, Remus Pricopie precizeaza ca este necesar sa se introduca in scoli, gradual, instrumente digitale, iar profesorii, indiferent de varsta lor, trebuie instruiti in acest sens. 
Sondaj
Orarul tau de la scoala iti permite sa ai si activitati extrascolare?