calificativ.ro  »  Resurse Profesori  »  Grad  »  Proba examen grad didactic: Colocviu de admitere

Proba examen grad didactic: Colocviu de admitere

calendar_month 13 Ian 2009, 00:00
Colocviu de admitere se da pe baza unei tematici si a unei bibliografii afisate la secretariatul unitatii de invatamant - centru de examen (decanate, rectorate, colegii sau grupuri scolare). Aceste tematici si bibliografii sunt propuse de catre centrele de examen si aprobate de minister , pentru fiecare specialitate in parte.

Pentru a putea participa la colocviul de admitere, un cadru didactic trebuie :

- sa fi sustinut o inspectie curenta in anul scolar anterior depunerii dosarului , ( in baza unei cereri adresate ISJ, prin secretariatul scolii unde functioneaza )

- sa depuna la secretariatul scolii un dosar cu actele specificate in ,,Calendarul de inscriere….’’ trimis de catre ISJ in toate unitatile de invatamant

- sa depuna o cerere de inscriere pentru colocviu la secretariatul unitatii de invatamant - centru de examen ales (decanate, rectorate, colegii sau grupuri scolare)

In urma sustinerii colocviului, candidatii admisi vor fi repartizati conducatorilor stiintifici intr-un interval de maxim 7 zile de la desfasurarea colocviului. Fiecare institutie de invatamant – centru de examen, va afisa, in termenul stabilit, repartizarea candidatilor si programul de consultatii in vederea realizarii lucrarii metodico-stiintifice.

Tematica referitoare la metodologia cercetarii procesului instructiv- educativ si a elaborarii unei lucrari metodico- stiintifice este comuna pentru toate categoriile de cadre didactice , insa gradul de aprofundare al continutului va fi diferentiat in functie de nivelul de studii al celor inscrisi la gradul didactic I.

Temele vor fi propuse de catre conducatorii stiintifici, de institutiile de invatamant cu atributii de perfectionare sau de catre candidati si vor fi supuse aprobarii in catedrele de specialitate si consiliul profesoral sau consiliul facultatii, dupa caz, inainte de sustinerea colocviului.

Vezi si:
Titularizare - Ghidul tau de pregatire
Definitivat - Ghidul tau de pregatire


 
Sondaj
Ce fel de mama esti?