calificativ.ro  »  Resurse Profesori  »  Grad  »  Derularea procesului de obtinere a gradului II didactic

Derularea procesului de obtinere a gradului II didactic

calendar_month 13 Ian 2009, 00:00
Cadrele didactice care au cel putin un an vechime efectiva la catedra de la obtinerea definitivarii in invatamant se pot inscrie – cu cerere - pentru gradul didactic II, la secretariatul scolii unde functioneaza.

In anul scolar viitor inscrierii cu cerere si sustinerii inspectiei curente (de trei ore, apreciata cu calificativul de cel putin ,,bine’’), vor depune la secretariatul scolii dosarul necesar participarii la sesiunea de examene pentru obtinerea gradului didactic II (perioada de inscriere si documentele necesare sunt precizate in ,Calendarul de inscriere trimis de catre ISJ in toate unitatile de invatamant, la inceputul fiecarui an scolar ).

De la momentul inscrierii cu cerere si pana la sesiunea de examene, procesul de obtinere a gradului didactic II se deruleaza pe parcursul a trei ani scolari (in primul an – o inspectie curenta necesara depunerii dosarului, in al doilea an – depunerea dosarului si o a doua inspectie curenta, in al treilea an scolar – inspectia speciala, de patru ore si sustinerea examenelor specifice, in sesiunea care are loc, de obicei, la sfarsitul lunii august).

Cadrele didactice inscrise la gradul didactic II (cu cerere sau cu dosar), care in timpul anului scolar renunta la sustinerea inspectiei, vor anunta in scris conducerea scolii si ISJ. Daca au depus dosar de inscriere si se retrag, reinscrierea se realizeaza cu dosar, in perioada prevazuta de graficul ISJ, cu respectarea tuturor celorlate conditii.

Cadrele didactice care nu au promovat examenul pentru obtinerea gradului didactic II, se reinscriu cu dosar pentru sesiunea ce va avea loc peste doi ani (examenul poate fi repetat la un interval de cel putin 2 ani scolari, conform art.37 alin.10, din Statutul personalului didactic).

Cadrele didactice care, din motive serioase, dovedite cu documente specifice doveditoare, nu s-au prezentat la examenele de grad II, se pot reinscrie, cu dosar, pentru anul scolar urmator .

Vezi si:
Titularizare - Ghidul tau de pregatire
Definitivat - Ghidul tau de pregatire


 
Sondaj
Cum ar trebui sa fie profesorul perfect?