Videoproiector interactiv

Publicat: 05 Sep 2011 00:00

Videoproiectorul se numara printre cele mai moderne instrumente de predare pe care le pot folosi cadrele didactice. Prin intermediul sau, comunicarea- cheia invatarii-atinge o noua dimensiune: elevii sunt impulsionati sa devina activi la ore prin intermediul informatiilor transmise sub forma de imagini, tabele, grafice etc.

De asemenea, profesorii pot obtine o mai buna structurare si sintetizare a lectiilor.
Inversand procesele clasice, elevii isi pot expune propriile lucrari cu ajutorul videoproiectorului, experienta ce poate duce la cresterea interesului fata de proiectele care le sunt date in lucru.

Eurodidactica.ro pune la dispozitia cadrelor didactice o serie de videoproiectoare destinate sa asigure imbunatatirea procesului de invatare al elevilor.

Videoproiectorul interactiv proiecteaza pe suprafata tablei albe, transformand-o intr-o suprafata interactiva. De altfel, una dintre cele mai importante caracteristici ale videoproiectorului este faptul ca transforma orice suprafata adecvata proiectiei in suprafata interactiva.

Determinarea coordonatelor pe suprafata de lucru se face prin infrarosu. Pe suprafata interactiva se lucreaza cu un stilou interactiv. Tabla alba folosita poate fi utilizata si pentru scrierea cu markere, orice eventuala deteriorare a suprafetei de scris nu va afecta folosirea acesteia ca tabla interactiva.

Functii suplimentare:
- captarea imaginii de pe tabla interactive si memorarea acesteia
- posibilitatea inregistrarii lectiei prezentate, memorarea acesteia si redarea in format de tip video

Avantaje:
- Functia dubla a videoproiectorului: proiectie si tranformarea suprafetei pe care se proiecteaza in suprafata interactiva.
- Functia dubla a tablei albe: scriere cu carioca (pentru stergere folosindu-se buretele umed) si folosire ca tabla interactiva in cazul folosirii proiectorului.
- Functie 3D
- Orice eventuala deteriorare a suprafetei de scris a tablei albe nu va afecta folosirea acesteia ca tabla interactiva.
- Nu sunt necesare cabluri de conexiune intre tabla si calculator


Videoproiectorul include un soft interactiv in limba romana, insotit de un ghid de utilizare in limba romana. Softul contine o librarie de resurse (imagini) structurata pe mai multe domenii (agricultura, arhitectura, biologie, fizica, chimie, geografie, istorie, matematica, cultura, sport, protectia mediului, educatie etc.)
Softul permite urmatoarele aplicatii: scriere, stergere, inserarea de imagini, crearea de tabele si figuri geometrice,convertirea scrisului de mana in scris de tipar, folosirea intrumentelor de lucru la tabla (raportor, rigla, compas).

Caracteristici tehnice

Proiector
- Rezolutie nativa: 800x600
- Tehnologie: DLP
- Luminozitate: 2700 ansi lumeni
- Raport contrast: 2600:1
- Lampa: 230W SHP
- Durata de viata a lampii: 3000 ore
- Consum de energie: 250W
- Meniu in limba romana

Sistem interactiv
- Tehnologie de detectare a miscarii prin infrarosu
- Suprafata activa (dimensiune maxima de proiectie): 380 cm diagonala
- Suprafata activa (unghi orizontal): 33+/-2 grade
- Suprafata activa (unghi vertical): 0-30 grade
- Consum de energie: <1.5W
- 1xCablu USB (Disanta de conectare pana la 16m)
- stilou interactiv


Pentru achizitionarea acestui produs contactati Eurodidactica

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Esti multumit de perioada aleasa pentru vacanta de Paste?

Teste Online

twilight -amurg-new moon-eclipse

Este un test pentru fani

mai multe »