Vezi trucuri pentru ca elevii tai sa fie atenti la ora

Publicat: 28 Mar 2013 00:00

Atentia elevilor in timpul orelor poate fi un subiect delicat, atunci cand te confrunti frecvent cu absenta ei si cu micuti plictisiti, nemotivati si blazati. Iti doresti sa gasesti solutia magica prin care sa ii determini sa fie atenti? Iata cateva trucuri!

1. Foloseste o imagine exemplificativa pentru tema abordata

O imagine chiar face uneori cat 1000 de cuvinte! Insoteste lectia predata de fotografii, desene, harti etc. exemplificative si nu le oferi prea multe explicatii elevilor tai, permitandu-le lor sa dialogheze si sa isi expuna propriul punct de vedere.

2. Concepe pe loc un test-fulger cu o singura intrebare

Tot pentru a le capta atentia elevilor tai ai putea pune in practica urmatorul truc: in mijlocul lectiei, dupa ce ai predat anumite concepte, scrie pe tabla o intrebare la care elevii sa raspunda rapid, in 5 minute, demonstrandu-ti ca au inteles conceptele in cauza sau dimpotriva.

3. Ajusteaza nivelul de dificultate al lectiei nevoilor elevilor tai

Atentia elevilor poate fi distrasa si de nivelul de dificultate al lectiei predate, indiferent daca acesta este prea scazut sau prea ridicat. O parte dintre elevi ar putea fi familiarizati cu conceptele asupra carora te-ai oprit in ziua respectiva, de pilda.

In acest caz, gaseste un numitor comun, in asa fel incat sa reusesti sa ii implici atat pe elevii care stiu deja, cat si pe cei care abia acum descopera noile concepte.

4. Foloseste-te de umor

O modalitate excelenta de a capta atentia elevilor este de a preda lectia folosindu-te de umor. Oricat de grele ar fi conceptele cu care jonglezi, daca le prezinti intr-o forma distractiva, elevii tai vor fi numai ochi si urechi!

5. Ofera fiecarui elev cate un rol clar

In timpul unei activitati in clasa, care implica toti elevii, asigura-te ca fiecare dintre acestia primeste cate un rol clar. Fiecare elev trebuie sa stie, de pilda, din ce echipa face parte si ce anume te astepti sa faca in cadrul acesteia.

In acest fel, atentia elevilor tai va fi indreptata catre realizarea indatoririlor proprii, iar tu vei risca mai putin ca micutii sa fie neatenti.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cedeti ca jocurile pe calculator sunt daunatoare?

Teste Online

Grile engleza - clasa aX-a

Un test grila la lb engleza cls XII

mai multe »