Un sprijin in dezvoltarea liceenilor: programul national GROW

Publicat: 03 Iun 2010 00:00

Intr-una din cele mai agitate perioade ale sistemului de invatamant romanesc, studenti alaturi de specialisti in educatie non-formala isi unesc fortele pentru a oferi liceenilor un cadru complementar de dezvoltare: ocazia de a exersa cunostiintele invatate la scoala si de a interactiona cu colegi si studenti straini intr-un mediu creativ.

AIESEC, cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, impreuna cu Scoala de Valori, o organizatie moderna ce isi propune sa dezvolte o societate bazata pe valori prin educatie inovativa, lanseaza cu sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu Grow. Programul se desfasoara pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel national,fiind singurul ce aduce in postura de facilitatori studenti internationali in cadrul a 3 editii pe an.

Inscrierile pentru editia pentru editia 1.0 &1.1, din vara acestui an, adresata liceenilor din clasele a X-a si a XI- a sunt deschise pana pe 11 iunie pe www.growedu.ro. Programul se desfasoara in 11 orase: Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Targu Mures si Timisoara.

Participantii au oportunitatea de a-si dezvolta proactivitatea, atitudinea, abilitati precum management de proiect, eficienta personala, abilitati de prezentare - simulari si practica si de a-si descoperi valorile personale si influenta culturii romane.

“Proiectul a fost modul perfect de a cunoaste, mai in profunzime, generatia tanara din Romania. Cat despre cursuri, au fost pe cat de serioase pe atat de amuzante, transformandu-se in invatare prin joc si zambet. O alta oportunitate oferita de AIESEC a fost aceea de a organiza activitati in afara orelor de curs, care ne-au oferit momente  foarte frumoase intr-un cadru informal, alaturi de elevi romani, multi dintre ei devenindu-mi prieteni.” declara Renée van Gerwe – student din Olanda participant in cadrul editiilor precedente.

Unicitatea programului este data de abordarea pe termen lung, curriculum dezvoltat de 4 ani de zile si de atmosfera internationala creata de studenti provenind din reteaua AIESEC prezenta in peste 100 de tari si teritorii care vor asigura un mediu de lucru activ si provocator: toate activitatile se tin in limba engleza.

Miruna, participant in editia pilot din primavara dedicata clasei a IX-a povesteste despre experienta ei : “O idee stralucita. Asteptam cu nerabdare fiecare ora de Grow. Imi place ca reusim sa invatam ceva si in acelasi timp sa ne si distram. Am reusit sa invat unele lucruri care la scoala nici macar nu se predau.

De exemplu, pot acum sa organizez un proiect cum trebuie. Mi-a placut tot! In special studentii din strainatate. Sunt persoane grozave cu care am reusit sa ma imprietenesc si sper ca si dupa ce se termina proiectul voi pastra legatura cu ei. In acelasi timp, imi place ca toti trainerii sunt un amestec de culturi, cu care totusi am reusit sa ne intelegem, toti vorbim aceeasi limba, engleza.”   

Mai multe informatii se gasesc pe www.growedu.ro sau la oricare din membrii echipei de organizare.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

La ce nivel se afla sistemul scolar din Romania fata de cel din Europa?

Teste Online

Test - Istorie - Egiptul antic

Un test cu date elementare despre istoria egiptului antic.

mai multe »