Profesori, aveti teme pentru acasa
calendar_month 10 Feb 2011, 00:00
Orice profesor care cauta sa-si imbunatateasca metodele de predare, precum si cunostintele legate de comportamentul elevilor, trebuie sa fie intr-o continua activitate. Orice experienta ii va fi necesara la clasa, asadar va trebui sa profite de tot ce afla legat de educatie.
Meseria de profesor este una care nu ofera multa relaxare. Profesorul este responsabil de educatia a zeci de copii. Cei care aleg aceasta profesie trebuie sa fie persoane curajoase si rezistente la stres. Este o situatie placuta cand dascalul este pasionat de ceea ce face, iar ora de predare reprezinta un timp placut alaturi de elevi atenti si interesati.
Temele unui profesor nu se termina niciodata. Esti dator sa te interesezi de concursuri pentru elevii tai, de metode de predare inovative. Fiind un educator, formezi caractere si trebuie, in primul rand, sa fii considerat un model de cei prezenti la ora. Elevii asimileaza informatiile furnizate de profesor, asadar esti dator sa te pregatesti inaintea fiecarei ore pentru a satisface curiozitatea elevului.
Profesorul nu are perioada de vacanta, el trebuie sa fie in alerta la noile practici de invatare, precum si la selectarea atenta a testele responsabile de formarea elevului si familiarizarea acestuia cu materia. El trebuie sa ofere o educatie de calitate ucenicului din banca. Pregatirea profesorului consta in mare parte in redactarea planificarii lectiilor, pregatirea elevilor pentru olimpiade si concursuri, plus o actualizare a cunostintelor legate de prevederile legii educatiei.
Daca mai esti si dirigintele unei clase, vin alte responsabilitati. Trebuie sa ai pregatita o lista cu temele care vor fi discutate in orele de dirigentie, doar n-o sa-ti suprasolicitati elevii facand in acel timp o alta ora de matematica sau fizica.
Sarcinile unui profesor cresc pe masura ce vin alte generatii de tineri. Dascalul trebuie sa devina "cool" si inovativ pentru a starni si mentine interesul elevilor. Profesorul are teme mult mai dificile decat cele date invataceilor in clasa. Un cadru didactic e dator sa-si actualizeze materialele cu fiecare clasa pe care o coordoneaza.