Ofera-le elevilor o amintire de-o viata! Tabara aventura in natura Transfagarasan
5/5
calendar_month 15 Ian 2014, 00:00
Taberele pentru copii sunt ocazii deosebite de a cunoaste si a invata. O tabara se materializeaza din spiritual copiilor pe care ii aduna impreuna cu profesorii lor.
Pentru o amintire de-o viata Calificativ.ro iti recomanda tabara Aventura in natura Muntii Fagaras - Transfagarasan.

In tabara Muntii Fagaras - Transfagarasan   veti petrece o vacanta de neuitat, placuta, distractiva, plina de surprize si inedit, punand, in acelasi timp, accent pe partea educativa.

Prin intermediul jocurilor si concursurilor, copiii isi vor pune la incercare inteligenta, perspicacitatea, indemanarea, abilitatile fizice, vor invata sa comunice, sa se ajute reciproc, sa fie generosi, dar, in acelasi timp sa stie ce vor si sa se straduiasca sa obtina ceea ce vor.

Prin programul taberei, prin jocuri si concursuri, copiii vor fi stimulati sa comunice cu coechipierii, cu animatorii si supraveghetorii, punand accent pe dezvoltarea sociabilitatii, si a capacitatii de integrare si adaptare la diverse situatii.

Program Tabara:

Ziua 1.
Intalnirea la ora 7.30 in parcarea de la Academia Militara    ( acces din B-dul Eroilor). Plecare pe traseul Pitesti - Curtea de Arges - Arefu .  La Curtea de Arges vizitam Manastirea Curtea de Arges si atelierul " MICUL OLAR" sau atelierul " Globul de Craciun" , unde fiecare copil are ocazia sa-si confectioneze un vas din lut sau sa asiste la fabricarea si pictarea globurilor din sticla.  Cazarea grupului, timp liber pentru acomodare. In aceasta zi, toti elevi participanti se organizeaza in echipe de 8-10 copii si stabilesc conducatorul echipei, numele echipei si pregatesc steagul echipei. Seara servim prima cina .

Ziua 2.
Dupa servirea micului dejun propunem copiilor un program special in care urmarim in mod deosebit dezvoltarea spiritului de echipa si sublinierea rolului fiecarui coechipier ca parte integrata in grup. Probele desfasurate in prima parte a zilei pun in evidenta creativitatea si atentia copiilor precum si aptitudinile de coordonare, cooperare.

Drumetia cu obstacole surpriza (4 ore) - fiecare echipa va primi din partea organizatorilor o harta a zonei. Pe aceasta harta va fi trasat traseul pe care il vor parcurge si vor exista deasemeni anumite instructiuni cu privire la desfasurarea probei. Pe parcursul acestei drumetii concurentii vor intalni 6 posturi de control cu arbitrii, iar in fiecare post se va desfasura cate o proba surpriza. Traseul va avea un grad minim de dificultate, putand fi parcurs de oricare copil. Probele ce se vor desfasura in cele 6 posturi de control sunt:



1 - Montajul (5 min/echipa) - participantii vor trebui sa monteze si demonteze un obiect cu ajutorul coechipierilor.
2 - Labirintul (5 min/echipa) - participantii vor trebui sa treaca printr-un culoar cu obstacole naturale, de pe o parte pe alta a labirintului creat, legati la ochi cu esarfe si coordonati de unul din membrii echipei.
3 - Panza de paianjen muzicala (15 min/echipa) - participantii vor trebui sa treaca de pe o parte pe alta a "panzei de paianjen", prin culoarul cel mai facil pentru ei si la indicatiile coechipierilor, dar fara sa atinga "panza de paianjen muzicala".
4 - Puzzle-ul (10 min)- concurentii vor avea la dispozitie un puzzle care va trebui asamblat de catre intreaga echipa cat mai repede posibil.
5 - Tir cu arcul (20 min/ echipa)- concurentii vor avea la dispozitie 3 sageti de proba si alte 3 sageti pentru a obtine cat mai multe puncte necesare echipei.



In aceasta seara echipa de animatori a pregatit un program de prezentare  si initiere in tehnicile de fotografiere: instantanee, peisaje, momente de neuitat.



Ziua 3.
Drumetie pe potecile muntilor Fagaras
Dupa servirea micului dejun copii, insotiti de echipa tehnica vor porni intr-o drumetile pentru a cunoaste imprejurimile . Traseul ales va avea un grad minim de dificultate, neexistand probleme din punct de vedere al sigurantei copiilor.
Drumetia se va desfasura pe parcursul intregii zile cu respectarea programului de servire a meselor.

Ziua 4.
Dupa servirea micului dejun propunem un program ce va include probe care vor incepe simultan. Acestea se vor desfasura pe parcursul intregii zile cu respectarea programului de servire a meselor. Prin desfasurarea probelor acestei zile se urmareste in primul rand dezvoltarea increderii in sine dar si in coechipieri.

Probele zilei
1. Tiroliana (4 ore) - la acesta proba fiecare concurent va fi invatat in prealabil cum se foloseste corect echipamentul de alpinism. Echipa tehnica va prezenta fiecare element al echipamentului necesar acestei probe, precum si al celei de alpinism, si va explica modul de folosinta si utilitatea fiecaruia. Tiroliana este activitatea unde copiii pot obtine placere maxima cu un efort si risc minim si una dintre cele mai distractive activitati care, desi considerata extrema, prezinta un nivel maxim de siguranta. Participantii vor folosi echipamente profesionale pentru alpinism ca metoda de sustinere (ham, carabiniere, scripeti, tandem etc.) si scripeti speciali pentru coarda si coborare pe coarda.
2. Catarare (4 ore) - stanca/peretele artificial alese pentru alpinism vor fi pentru incepatori, astfel incat orice concurent sa poata parcurge minim 2 m in inaltime. Proba se va desfasura in paralel cu cea de tiroliana. Participantii vor folosi echipamente profesionale folosite in alpinism si escalada care confera confort si siguranta. Aceste activitati isi pun amprenta asupra multor aspecte foarte importante intr-o echipa si anume, increderea fata de colegii de echipa, responsabilitate, curaj, scopuri comune si multe altele.
Activitatile de ESCALADa sI ALPINISM au o tenta extrema, activitatile desfasurandu-se in teren stancos si uneori la inaltime. Fiecare participant se va lupta cu propriile limite si indiferent de cat de sus va escalada sau cat de buna va fi tehnica lui, acesta se va simti un mic alpinist, iar senzatia de a termina un asemenea traseu este exceptionala. Aceasta activitate este extrem de placuta si are ca scop aducerea participantului fata in fata cu momentul in care trebuie sa isi depaseasca propriile limite si de a reactiona la prima vedere fata de elemente noi necontrolate de catre participant. Varsta minima pentru alpinism si escalada este de numai 6 ani.
3. Orientarea dupa harta (30 min/persoana) - pentru aceasta proba concurentii vor primi, o harta o zonei in care se va desfasura orientarea. in fiecare punct indicat concurentii trebuie sa descopere cate un post ("mut", "lampion") unde vor gasi un capsator cu care isi vor capsa fisa de parcurs.
In aceasta seara, impreuna cu echipa de animatori, organizam un "CARNAVAL", unde fiecare echipa trebuie sa se costumeze  conform indicatiilor primite de la animatori.

Ziua 5.
Dupa servirea micului dejun propunem un Concurs cu obstacole surpriza. La probele prezente in acest concurs echipele vor participa simultan. Probele pun in evidenta in primul rand aptitudinile de coordonare, cooperare pentru atingerea obiectivelor comune.
1 - Patratelul mut (30 min/echipa) - participantii trebuie sa parcurga pe rand un anumit traseu asemanator unui labirint, respectand indicatiile coordonatorului.
2 - La schi (5 min/echipa) - participantii vor trebui sa se deplaseze pe o anumita distanta (teren plat) cu ajutorul unor schiuri improvizate.
3 - Lac -mal (5 min/echipa) - participantii a cate doua echipe se vor intrece intr-un concurs in care, fiind asezati intr-un cerc, vor trebui sa execute anumite sarituri la comanda coordonatorului de joc.
4 - Tunelul (5 min/echipa) - participantii trebuie sa transmita un obiect printr-un tunel imaginar intr-un timp cat mai scurt posibil.
5 - Jaloanele (5 min/echipa) - participantii vor trebui sa parcurga intr-un timp cat mai scurt o anumita distanta, ocolind in traseul lor cateva jaloane. Praba se desfasoara sub forma de stafeta.
6 - Tavanul muzical (5 min/echipa) - participantii vor trebui sa treaca pe sub un "tavan muzical" situat la o inaltime de maxim 40 cm fata de sol. Tavanul este confectionat din sfoara iar pe aceasta sunt agatati o multime de clopotei micuti.
In paralel cu desfasurarea concursului cu obstacole surpriza, doritorii pot participa la programul " HAI IN SA"- o plimbare cu Bicicleta sau optional o plimbare cu Calul.
In aceasta seara, impreuna cu echipa de animatori, organizam concursul " MICUL DANSATOR" un program de discoteca.

Ziua 6
Tehnicile cercetasesti (supravietuire, alimentatie, prim ajutor, pericole in natura) - au rol de initiere in turismul montan si nu numai. In urma desfasurarii lor se evidentiaza preocuparea copiilor pentru solutionarea problemelor comune precum si cresterea increderii reciproce intre acestia.
Pentru punerea in practica a celor invatate in aceasta zi, fiecare echipa primeste un pachet cu alimente si sub directa indrumare a animatorilor, pregatesc propria cina.
Seara fiecare echipa prezinta in cadrul unui concurs  programul artistic " HAPPY FACE  " pregatit pe durata  taberei  respectand tematica impusa de animatori.

Ziua 7.
Tranfagarasan
Dupa servirea micului dejun propunem o excursie optionala pe Transfagarasan. Daca vremea ne permite, ne propunem sa ajungem pana la cabana Balea Lac, zona alpina Cota 2000, Cabana Capra, zona Piscul Negru sau Barajul Vidraru.
Seara fiecare echipa prezinta in cadrul unui concurs  programul " MICUL FOTOGRAF  " pregatit pe durata  taberei  respectand tematica impusa de animatori.
FESTIVITATEA DE PREMIERE

Ziua 8.
Dupa masa de pranz, cu bagajul plin de amintiri,  ne luam ramas bun de la gazdele noastre si plecam catre casa dornici sa povestim celor dragi, cum am petrecut 8 zile minunate in tabara "AVENTURA IN NATURA"

Cazarea se face intr-o pensiune amplasata la intrarea pe Transfagarasan, intr-o zona turistica renumita (Cetatea Poenari - Valea lui Stan - Barajul Vidraru). La cabana, copiii se pot bucura de aer curat, de liniste, dar si de bucatele traditionale romanesti.

Cazarea este asigurata in camere  cochete cu 2,3,4 -6 locuri. Grupurile sanitare, dotate cu dusuri (cu apa calda permanent ), sunt situate in camera . Cabana dispune de bucatarie si sala de mese proprie ( aproximativ 300 locuri), spatiu de joaca amenajat ( leagane, topogane, balansoare), piscina, foisoare pentru desfasurarea activitatilor.

In zilele in care se vor programa excursii (plimbari sau vizitarea unor obiective turistice din zona) se va putea asigura mancare la pachet pentru fiecare elev.

Pentru detalii si rezervari:
Telefon:  0733 655 320, 0742 651066, 0760 542 342, 0722 611 678
Web: www.e-tabara.ro
Email: aventurainnatura@gmail.com

DATE DE INTRARE:
27.06;
04.07; 11.07; 18.07; 25.07;
01.08; 08.08; 15.08.2014
PRET: 730 LEI / persoana

PRETUL INCLUDE :
PROGRAM DISTRACTIV DE AVENTURA
7 NOPTI CAZARE -  8 ZILE
7 PENSIUNI COMPLETE (INCLUSIV SUPLIMENT DE  FRUCT)
TRANSPORT AUTOCAR
ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU DESFASURARE PROGRAM
(biciclete, muzica, alpinism, tir cu arcul, etc)
CUPE, MEDALII (pentru invingatori), DIPLOME (pentru participanti)
ASISTENTA TURISTICA
FIECARE 4 COPII SUNT INSOTITI DE UN CADRU DIDACTIC!!!

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
TRANSFERUL PANA LA BUCURESTI ( in cazul grupurilor din provincie)
EXCURSIA OPTIONALA PE TRANSFAGARASAN 40 LEI/PERSOANA
PLIMBAREA CU CALUL 5 lei/tura
INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE SAU ATELIERUL MICUL OLAR - (20 lei)
LOCURI DISPONIBILE 200/ SERIE

Programul se adreseaza exclusiv copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 15 ani insotiti doar de cadre didactice.

Sondaj

Considerati ca noua metodologie de bacalaureat - Bac 2009 este: