calificativ.ro  »  Resurse Profesori  »  Ghid pedagogic  »  Mesaj pentru profesori: Faci greva, ramai somer!

Mesaj pentru profesori: Faci greva, ramai somer!

calendar_month 27 Mai 2010, 00:00
Oficial, toti profesorii sunt in greva generala din 31 mai 2010. Dar probabil si tu, ca si alti colegi de breasla, ai primit amenintari cu pierderea locului de munca in cazul in care o sa participi la proteste.

Profesorul Adrian Enache a fost cel care a vorbit miercuri, 26 mai 2010, la emisiunea Ora de Foc, despre problema pe care o intampinam cu totii in aceasta perioada, si anume pierderea postului de la catedra in cazul in care mergem la manifestatii.

Profesorul Enache, dascal de matematica, a declarat ca el insusi a primit zeci de telefoane de intimidare.

De asemenea, acesta sustine ca inspectoratele scolare cer institutiilor de invatamant sa intocmeasca tabele in care toti profesorii care vor sa participe la greva, sa se semneze.

"Voi depune plangere la parchet, pentru ca am fost amenintat astazi toata ziua, am primit telefoane ca mi se ia capul daca nu ma astampar. Fiecare cadru didactic este obligat sa semneze un tabel, este total ilegal sa semneze un tabel in care sa spuna daca face greva sau nu, i se cer justificari. Presiunile vin verbal de la inspectorat si directorii se conformeaza", a spus profesorul de matematica Adrian Enache.

In aceeasi ordine de idei, Marius Nistor, presedintele Federatiei Spiru Haret a confirmat ca, in intreaga tara, asupra cadrelor didactice se fac presiuni puternice pentru a renunta la greva.

"Stiti ce se intampla in unitatile de invatamant? Ministerul vine si spune ca foarte putini dascali vor participa la actiunile de protest. Primim zeci de mesaje din intreaga tara, se exercita presiuni nepermise de a nu participa la aceste actiuni, presiuni exercitate de directori, de inspectoratele scolare. Profesorii sunt amenintati ca isi vor pierde locul de munca daca vor participa la aceste actiuni de protest", a precizat Marius Nistor.

Intrebarea mea, ca profesor de ani de zile, este: Chiar pot sa ne dea pe toti afara?!

Vezi si:
Examene profesori

Ghid pedagogic

Adeverinte si documente 
Sondaj
Ti-ai fi dorit ca Iepurasul sa iti aduca o vacanta de Paste mai lunga?