Informatii privind participarea cadrelor didactice la olimpiadele scolare
calendar_month 08 Feb 2010, 00:00
Pentru o corecta informare a publicului in legatura cu modalitatile de recompensare a cadrelor didactice care se implica in organizarea si desfasurarea olimpiadelor nationale si/sau internationale pe discipline, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului precizeaza urmatoarele:

1. Conform legislatiei in domeniul educatiei, performantele in pregatirea elevilor distinsi la concursuri de profil/olimpiade scolare, concursuri cultural-artistice si sportive recunoscute de MECTS, materializate in obtinerea premiilor (locurile I, II, III) mentiuni si premii speciale la faza internationala si a premiilor (locurile I, II, III) mentiuni si premii speciale la faza nationala, judeteana/municipiul Bucuresti si interjudeteana/regionala, precum si in obtinerea de premii speciale, constituie un criteriu pentru acordarea gradatiei de merit.

2. Constituie, de asemenea, criterii pentru acordarea gradatiei de merit, pregatirea loturilor olimpice pentru concursurile scolare si participarea, in calitate de membru al juriului sau al comitetului de organizare, la concursurile si olimpiadele judetene, interjudetene (incluse in programul de activitati si in calendarul inspectoratelor scolare/MECTS, nationale si internationale. Situatia este valabila si in cazul pregatirii loturilor olimpice, activitatea in unitati scolare vocationale, participarea, in calitate de membru al juriului sau al comitetului de organizare, la concursurile si olimpiadele judetene, interjudetene, nationale ori internationale.

3. Potrivit reglementarilor in vigoare, profesorii care au pregatit elevii medaliati la olimpiadele si competitiile internationale sunt recompensati cu premii in bani, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii premiati.

Aceasta gradatie se acorda pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului scolar si reprezinta 25% din salariul de baza al functiei sau postului persoanei in cauza.

Vezi si:
CURSURI SUSPENDATE DIN CAUZA VREMII NEFAVORABILE

ELEVI ROMANI PREMIATI LA CONCURSUL EUROPEAN ETWINNINGS

REZULTATE OLIMPIADE SCOLARE 2010

Sondaj

La ce nivel se afla sistemul scolar din Romania fata de cel din Europa?