EasyClass: Clasa este doar la un click distanta
calendar_month 18 Feb 2014, 00:00
Un sistem de management al invatarii (LMS) este o aplicatie software folosita de profesori pentru a crea si livra continut pentru invatare, monitorizeaza participarea studentilor, si evalueaza performantele studentilor. Asa cum educatia implementeaza cartile digitale, invatare adaptiva si initiativa inversarii claselor, utilizarea unui sistem de management al invatarii castiga mai mare importanta.
Programele LMS traditionale, cu arhitectura lor statica rigida, au fost folosite initial pentru distribuirea continutului educational. Deoarece flexibilitatea oferita utilizatorilor finali si profesorilor a fost inexistenta sau aproape inexistenta, adoptarea lor a fost limitata. In plus, profesorii aveau nevoie de un training complex pentru a putea intelege functiile aplicatiilor LMS traditionale.
In aceasta era digitala, avem in jurul nostru o multime de informatii datorita proliferarii retelelor sociale; exista o componenta sociala in invatare. Aceasta cere o mutare a modelului LMS traditional dintr-un flux static de invatare unidirectionala la o generatie viitoare de LMS ce ar trebui sa fie dinamica, colaborativa si usor de folosit, unde utilizatorii contribuie si isi impartasesc cunostiintele.
Pentru cei nefamiliarizati, Easyclass.com este unul din exemplele de solutie LMS de noua generatie care furnizeaza o platforma de invatare colaborativa care le permite scolilor sa integreze educatia online, administrarea claselor si socializarea online printr-o interfata usor de utilizat.Website-ul ofera facilitati interactive precum forumurile de discutii si extinde clasa la un mediu online sigur si antrenant. Un alt avantaj al acestei solutii este acela ca toate uneltele disponibile pe website sunt GRATUITE.
Lansat in Septembrie 2013, Easyclass este un LMS adoptat de 800 de universitati, colegii si scoli de pe teritoriul Europei, servind peste 250.000 de profesori si studenti intr-un timp atât de scurt. Platforma poate fi considerata ca fiind europeana, in conditiile in care actionarii companiei sunt din Turcia, Elvetia si Marea Britanie., iar dezvoltatorii website-ului sunt din România, Italia, si Ungaria.