Cum organizez o sedinta la sfarsit de an scolar

Publicat: 27 Mai 2010 00:00

Sedinta de sfarsit de an scolar este una dintre cele mai importante atat pentru parinti, elevi, cat si pentru tine, ca profesor si de aceea trebuie sa incerci sa gasesti o solutie cat mai buna pentru a-i face pe toti sa fie prezenti. 

Din diverse motive, sedintele cu parintii sunt un chin pentru majoritatea profesorilor. Fie ca parintii nu vor sa vina, motivand ca nu pot lipsi de la serviciu si ca vor ajunge intr-o alta zi la scoala, sau fie ca elevii nu ii anunta, sedintele ajung de cele mai multe ori sa fie organizate doar pentru cateva persoane.

Cand sa organizezi sedinta
E greu sa multumesti toti parintii in ceea ce priveste programarea sedintei, in care le aduci la cunostiinta note, eventuale nereguli si evolutia de-a lungul intregului an scolar a elevilor! Potrivit ar fi sa incerci sa-i convingi sa isi rezerve o ora libera , dupa-amiaza sau seara, pentru a putea discuta.

Cum trebuie sa decurga discutia
Psihologii spun ca cel mai bine este ca discutiile sa nu inceapa niciodata cu un lucru negativ. Nu are rost sa incepi sa te plangi de lipsa de respect, performante slabe, scopul sedintei este de a gasi solutii, nu de a improsca cu noroi. Calm, discuta pe rand toate aspectele, si nu vei castiga doar respectul parintilor, ci le vei oferi si siguranta ca odraslele lor sunt pe maini bune.

In cazul in care, situatia unuia dintre copii este chiar serios, gen prea multe corigente sau acesta chiar poate sa ramana repetent, vorbeste domol parintilor si incearca sa gasiti impreuna solutii pentru a-l ajuta sa revina pe drumul bun. Daca te porti ca si cum tu stii ce e cel mai bine pentru copii, parintii ar putea deveni reticenti si chiar ar putea sa intre in defensiva.

Cum ii poti face pe copii sa ii cheme pe parinti la sedinte
Raspunsul ar putea fi sedintele combinate!
Daca timpul ti-o permite, cu toata increderea poti incerca sedinta "combinata" : parintii vin insotiti de copii. Astfel, celor mici le va disparea teama cand vine vorba de intalnirea parintelui cu profesorul/invatatorul.

Sedinta de la sfarsitul anului scolar este una dintre cele mai bune modalitati  de a imbunatatii relatia cu parintii si de a discuta despre felul in care elevul a evoluat in activitatile educationale de-a lungul celor doua semestre.

Vezi si:
Relationarea cu parintii

Parinti cu probleme

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Care din probleme sistemului de invatamant vi se pare cea mai importanta?

Teste Online

Serpi uriasi

Stiai ca exista specii de serpi ce pot depasi chiar si 15 metri? Afla totul despre serpii uriasi din acest test!

mai multe »