Competentele din programa scolara depasesc pregatirea profesorilor

Publicat: 11 Aug 2010 00:00

Dintr-o declaratie data de Firuta Tacea, coordonatorul Consiliului pentru Curriculum, reiese ca in programele scolare au fost intrroduse competente care depasesc pregatirea profesorilor.

"S-au introdus competentele in programele scolare, insa cadrele didactice nu au fost pregatite sa predea si sa evalueze in conformitate cu aceste competente", a spus Firuta Tacea, potrivit Realitatea.net.

Asa se face ca noul Consiuliu va trebui sa creeze un nou curriculum incepand cu luna august si pana in noiembrie. In urma acestor modificari vor fi schimbate si programele si manualele scolare.

Potrivit informatiilor oferite de ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, modficarile vor intra in vigoare incepand cu anul scolar 2011-2012.

"Ministrul Funeriu a spus ca ne gandim foarte limpede cum sa articulam mai bine componentele, de exemplu, curriculum, evaluare si formare. Asta ar fi o directie de modernizare foarte importanta si care a fost destul de neglijata pana acum, in sensul ca evaluarea a avut propria traiectorie, formarea a ramas de cele mai multe ori in urma sau a fost gandita ca o componenta ulterioara modificarilor din curriculum, iar lucrurile astea ar trebui sa stea impreuna", a explicat pentru Realitatea.net coordonatorul Consiliului, Firuta Tacea.

In aceeasi ordine de idei, aceasta a mai precizat ca membrii consiliului vor aduce schimbari care sa regleze mai bine si unitar problematica modificarilor din curriculum.

"Dupa desfiintarea Consiliului National pentru Curriculum din 2007, lucrurile au evoluat mai putin controlat si mai putin coerent, cu schimbari punctuale si fragmentare. Acum am zis sa le gandim pe toate unitar, sa nu mai facem modificari doar pe invatamantul primar, sau doar pe invatamantul liceal, sau doar pe cel gimnazial. Ele sa fie gandite de la un cap la altul pe un intreg traseu de formare a elevilor", a completat Firuta Tacea.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Considerati ca noua metodologie de bacalaureat - Bac 2009 este:

Teste Online

Test despre Michael Jackson

Este un test despre Michael Jackson, daca vei lua nota mai mica de 5 inseamna ca nu stii aproape nimic despre el.

mai multe »