Competentele din programa scolara depasesc pregatirea profesorilor
calendar_month 11 Aug 2010, 00:00
Dintr-o declaratie data de Firuta Tacea, coordonatorul Consiliului pentru Curriculum, reiese ca in programele scolare au fost intrroduse competente care depasesc pregatirea profesorilor.

"S-au introdus competentele in programele scolare, insa cadrele didactice nu au fost pregatite sa predea si sa evalueze in conformitate cu aceste competente", a spus Firuta Tacea, potrivit Realitatea.net.

Asa se face ca noul Consiuliu va trebui sa creeze un nou curriculum incepand cu luna august si pana in noiembrie. In urma acestor modificari vor fi schimbate si programele si manualele scolare.

Potrivit informatiilor oferite de ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, modficarile vor intra in vigoare incepand cu anul scolar 2011-2012.

"Ministrul Funeriu a spus ca ne gandim foarte limpede cum sa articulam mai bine componentele, de exemplu, curriculum, evaluare si formare. Asta ar fi o directie de modernizare foarte importanta si care a fost destul de neglijata pana acum, in sensul ca evaluarea a avut propria traiectorie, formarea a ramas de cele mai multe ori in urma sau a fost gandita ca o componenta ulterioara modificarilor din curriculum, iar lucrurile astea ar trebui sa stea impreuna", a explicat pentru Realitatea.netcoordonatorul Consiliului, Firuta Tacea.

In aceeasi ordine de idei, aceasta a mai precizat ca membrii consiliului vor aduce schimbari care sa regleze mai bine si unitar problematica modificarilor din curriculum.

"Dupa desfiintarea Consiliului National pentru Curriculum din 2007, lucrurile au evoluat mai putin controlat si mai putin coerent, cu schimbari punctuale si fragmentare. Acum am zis sa le gandim pe toate unitar, sa nu mai facem modificari doar pe invatamantul primar, sau doar pe invatamantul liceal, sau doar pe cel gimnazial. Ele sa fie gandite de la un cap la altul pe un intreg traseu de formare a elevilor", a completat Firuta Tacea.


Sondaj

Considerati ca alocatia de 40 lei este suficienta pentru un elev?