Cel mai bun sfat pe care il poti da elevilor tai
calendar_month 19 Mar 2013, 00:00
Profesorul, din clipa in care isi alege meseria de dascal, isi asuma o responsabilitate uriasa asupra micutilor din salile de clasa. Lectiile pe care acesta le preda elevilor pot fi foarte variate, insa esenta artei de a preda si de a-i indruma corect pe micii invatacei se rezuma la un singur sfat pretios.

Cel mai bun sfat pe care il poti da elevilor tai, este acela de a invata lucururi aparent nefolositoare, pentru a se bucura de beneficiile ulterioare ale acestei "corvoade". Ti s-a intamplat ca elevii sa exclame, exasperati, ca nu gasesc motivatia de a invata formule complicate si de a rezolva probleme si mai alambicate la orele de matematica, fizica, chimie?

In asemenea momente, ajuta-i sa inteleaga faptul ca procesul de invatare nu este niciodata in zadar. Intr-adevar, este foarte probabil ca elevii sa nu ajunga sa se foloseasca niciodata concret de formule matematice foarte complexe, dar abilitatea de a gandi logic, metodic are ramificatii asupra multiplelor capitole ale existentei si, odata insusita, ii va insotiti intreaga viata.

Asadar, ofera-le elevilor tai ori de cate ori ai ocazia, cel mai bun sfat cu putinta: acela de a nu se da batuti in fata provocarilor impuse de invatatura; nicio cunostinta ori abilitate nu va fi vreodata deprinsa in van.