Bilant de primul semestru. Tu ai terminat?

Publicat: 28 Ian 2011 00:00

Semestrul se incheie, incepe vacanta. Este o perioada destul de tensionata, atat pentru elev, cat si pentru profesor. Se incheie mediile, iar atmosfera din scoala devine una neplacuta.

Cataloagele trec de la un profesor la altul, trebuie sa mai pui note pentru a incheia mediile. Cum te descurci in perioada asta? Elevul este dispus sa invete pentru a-si mari media sau lasa totul la alegerea ta?
 
La sfarsit de semestru singura preocupare ramane incheierea mediilor. Dar mai sunt si elevii calificati la olimpiade. Acestia trebuie indrumati si pregatiti pentru o noua faza. O gramada de munca pentru profesorul care trebuie sa se dedice elevului  pentru a-l motiva. Destul de complicat sa-l determini sa se concentreze pe invatat cand se apropie vacanta semestriala.

Aceasta perioada aduce si speranta unei vacante de relaxare care sa-ti limpezeasca un pic mintea si sa-ti aduca forte pentru un nou semestru. Caci apoi vor fi alte planificari de ore, recuperari, predare, ascultare. Nu-ti face griji. Trebuie sa merite. Ai satisfactia unei slujbe bine facute si munca iti este rasplatita de cate un elev silitor care promite sa-si aprofundeze cunostintele.

Vacanta te poate ajuta punandu-te in tema cu noile planificari, verificarea ultimelor teste si evaluari pentru elevii tai, doar nu vreti ca semestrul al II-lea sa te prinda cu garda jos. Elevul trebuie sa aiba cunostinte mereu la indemana si sa fie increzator in ceea ce ii predai.

La finalul semestrului va trebui sa faci si un raport. Ai reusit sa predai toate orele pe care ti le-ai propus? Daca ai elevi multumiti de ceea ce se intampla la ora si nu ti s-au adus reprosuri, totul ar trebui sa fie in ordine. Incearca sa pregatesti cat mai multe activitati extrascolare, copiii vor fi incantati.

Vezi si:
Comunicare cu elevii

Sfaturi pedagogice

Teme de vacanta

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca protestele profesorilor vor avea avea succes?

Teste Online

Geto-Dacii II

Test de verificare pentru examenul de bacalaureat si admiterea la Academia de Politie

mai multe »