calificativ.ro  »  Resurse Profesori  »  Ghid pedagogic  »  Bilant de primul semestru. Tu ai terminat?

Bilant de primul semestru. Tu ai terminat?

calendar_month 28 Ian 2011, 00:00
Semestrul se incheie, incepe vacanta. Este o perioada destul de tensionata, atat pentru elev, cat si pentru profesor. Se incheie mediile, iar atmosfera din scoala devine una neplacuta.

Cataloagele trec de la un profesor la altul, trebuie sa mai pui note pentru a incheia mediile. Cum te descurci in perioada asta? Elevul este dispus sa invete pentru a-si mari media sau lasa totul la alegerea ta?

La sfarsit de semestru singura preocupare ramane incheierea mediilor. Dar mai sunt si elevii calificati la olimpiade. Acestia trebuie indrumati si pregatiti pentru o noua faza. O gramada de munca pentru profesorul care trebuie sa se dedice elevului pentru a-l motiva. Destul de complicat sa-l determini sa se concentreze pe invatat cand se apropie vacanta semestriala.

Aceasta perioada aduce si speranta unei vacante de relaxare care sa-ti limpezeasca un pic mintea si sa-ti aduca forte pentru un nou semestru. Caci apoi vor fi alte planificari de ore, recuperari, predare, ascultare. Nu-ti face griji. Trebuie sa merite. Ai satisfactia unei slujbe bine facute si munca iti este rasplatita de cate un elev silitor care promite sa-si aprofundeze cunostintele.

Vacanta te poate ajuta punandu-te in tema cu noile planificari, verificarea ultimelor teste si evaluari pentru elevii tai, doar nu vreti ca semestrul al II-lea sa te prinda cu garda jos. Elevul trebuie sa aiba cunostinte mereu la indemana si sa fie increzator in ceea ce ii predai.

La finalul semestrului va trebui sa faci si un raport. Ai reusit sa predai toate orele pe care ti le-ai propus? Daca ai elevi multumiti de ceea ce se intampla la ora si nu ti s-au adus reprosuri, totul ar trebui sa fie in ordine. Incearca sa pregatesti cat mai multe activitati extrascolare, copiii vor fi incantati.

Vezi si:
Comunicare cu elevii

Sfaturi pedagogice

Teme de vacanta


 
Sondaj
Crezi ca admiterea la liceu pe baza mediei notelor de la tezele cu subiect unic este corecta?