3 farse de 1 Aprilie pe care le poti face daca esti profesor
calendar_month 27 Mar 2013, 00:00
Elevii poznasi pun la cale an de an farse care mai de care mai nastrusnice de 1 aprilie. Unele dintre acestea sunt indreptate catre colegii lor, celorlalte cazandu-le victime chiar profesorii de la clasa. Vrei sa le demonstrezi elevilor tai ca si tu esti un farsor de temut? Iata cu ce farse 1 aprilie i-ai putea surprinde!

1. Ziua de 1 aprilie este libera

Pentru a vedea cum reactioneaza elevii tai in asemenea situatii, poti pune in practica urmatoarea farsa de 1 aprilie: roaga un coleg sa iti anunte elevii vineri ca luni, 1 aprilie, vei lipsi de la scoala dintr-un motiv anume. Apoi asigura-te ca respectivul coleg le va spune micutilor ca tu te astepti ca ei sa fie cuminti si la ore intreaga zi, chiar daca tu absentezi.

In cele din urma, asteapta sa vezi ce se intampla. In cele mai fericite cazuri, nu vei fi nevoit sa iei masuri punitive, ci doar sa observi agitatia elevilor care se intreaba oare ce ar fi mai bine sa faca, daca tu lipsesti.

2. Creeaza un nou sistem de notare

Tot de 1 aprilie poti pune la cale o farsa care sa ii bage complet in ceata pe elevi. Invocand motive plauzibile, sustine sus si tare ca, de acum incolo, toate institutiile de invatamant (sau cel putin cea in care invata ei) vor trebui sa isi evalueze elevii folosind un sistem diferit de notare, care il va inlocui pe cel cu note de la 1 la 10, respectiv pe cel al calificativelor.

Concepe un sistem alambicat, lipsit de orice logica - spre exemplu, ofera buline verzi elevilor silitori, iar celor mai putin implicati patratele galbene sau orice altceva iti trece prin cap.

3. Pune elevii sa predea in locul tau

Pentru a te "razbuna" pentru farsele lor de 1 aprilie, pacaleste-ti micutii ca anul acesta, in ziua fatidica, ei vor fi cei care vor preda in locul tau. In ziua cu pricina, pune-ti planul in aplicare, rugand fiecare elev sa predea cate 15 minute, spre exemplu, cel putin pana cand ajung sa joace rolul de profesor macar 2-3 elevi.

Asigura-te ca elevii isi vor lua munca foarte in serios, in asa fel incat sa intre in pielea ta, a profesorului, cat mai bine si sa iti inteleaga eforturile depuse zi de zi pentru a-i familiariza cu tainele materiei predate.