calificativ.ro  »  Resurse Profesori  »  Definitivat  »  Definitivat: Conditii de inscriere

Definitivat: Conditii de inscriere

calendar_month 14 Ian 2009, 00:00
Inscrierea la examenul pentru definitivarea in invatamant se face in fiecare an, in perioada 1 octombrie - 1 noiembrie, pentru sesiunea din anul scolar respectiv, la conducerea unitatilor de invatamant, cu respectarea conditiilor legale. Pana la data de 15 noiembrie se inainteaza la inspectoratele scolare dosarele cu actele necesare pentru inscrierea la examen.

Pentru inscriere, candidatul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- stagiu de predare efectiva la catedra de la obtinerea diplomei de absolvire, pentru invatatori, educatoare, institutori si maistri-instructori, respectiv a diplomei de licenta, pentru profesori, conform prevederilor legale in vigoare;

- calificativul cel putin "suficient", obtinut la aprecierea anuala si la inspectiile scolare, dupa caz.

Cadrele didactice, care, pana la obtinerea definitivarii in invatamant, au fost sanctionate, nu pot fi propuse pentru acordarea definitivarii pe functia didactica pana la ridicarea sanctiunii.

Cadrele didactice inscrise la examenul pentru definitivarea in invatamant, care nu au putut sustine probele de examen din motive obiective, se pot reinscrie pentru sustinerea examenului in sesiunea imediat urmatoare, cu respectarea conditiilor legale.

Vezi si:
Subiecte definitivat
Titularizare - Ghidul tau de pregatire


 
Sondaj
Vi s-a intamplat sa fiti confruntat de un elev in timpul orei de curs?