Un nou inceput

calendar_month 05 Mai 2008, 00:00
Bineinteles ca prima cale de restabilire a increderii este hotararea de a evita orice lovituri ce i se pot aduce increderii! Inlocuieste atitudinea negativa cu cea pozitiva, daruindu-i copilului tau darul increderii. Se stie ca aceasta investitie - aparent riscanta si costisitoare - este urmata de rezultate exceptionale!

Dr. Norm Wright da urmatorul sfat: "A te increde in adolescentul tau inseamna a-ti asuma riscul de a-ti pierde increderea in el. Ar fi frumos sa-i poti cere adolescentului tau sa-ti promita in scris ca nu-ti va insela increderea; ai putea chiar sa faci un contract legalizat. Dar nu ar fi decat o bucata de hartie. Ca in orice relate de dragoste, trebuie sa-ti asumi riscul de a fi ranit. Vei fi dezamagit, la fel cum si eu am fost uneori. Dar acesta este pretul de a spune: Inca te mai iubesc!"

Cum procedezi daca adolescentul tau continua sa te minta sau daca este vorba de droguri sau de alte probleme majore? Fireste ca nu-ti vei ingropa capul in nisip si nu te vei increde orbeste in el. Ci mai degraba te poti gandi ca adolescentul tau si-a pierdut drepturile din vina, iar tu faci tot ce iti sta in putinta pentru a supraveghea si directiona copilul.


 
Sondaj
A fost bacalaureatul din 2008 fraudat?