Sistemul After-School

Publicat: 23 Mai 2008 00:00

Sistemul after-school este un program nou introdus in sistemul educational din Romania. Zona de acoperire este insa destul de redusa si se aplica doar in institutiile care se ocupa exclusiv cu acest tip de program sau in unitatile de invatamant particulare.

After school este un program derulat in centre unde copiii desfasoara diverse activitati dupa incheierea cursurilor scolare. Cele mai multe institutii de acest gen se afla in Bucuresti, restul zonelor tarii avand o acoperire extrem de redusa pentru acest program.

Pot exista trei tipuri de programe: normal, lung si special, in functie de durata pe care copilul o va petrece la “after school”. Programul de acest tip incepe de regula la ora 12.00, cand copilul este dus la centrul respectiv cu transportul parintilor sau al institutiei.

O jumatate de ora mai tarziu, copilul ia masa de pranz si apoi, timp de o ora, participa la jocuri recreative sau are program de somn. Urmeaza timp de doua ore efectuarea temelor, care se deruleaza fie individual, fie pe grupe.

Dupa o jumatate de ora dedicata relaxarii si servirii unei gustari, copilul va mai participa timp de o ora la activitati educative, care includ citirea lecturilor recomandate la scoala. In timpul activitatilor recreative, copiii participa la diverse jocuri de miscare, pasi de dans, modelaj Origami, Tangram, pictura, vizionari de filme.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca in sesiunea speciala a tezelor unice se dau subiecte mai usoare?

Teste Online

Stema Romaniei

Stema tarii noastre,ce simbolizeaza,semnul hagiografic care ne reprezinta.

mai multe »