calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Probleme in familie  »  Sistemul After-School

Sistemul After-School

calendar_month 23 Mai 2008, 00:00
Sistemul after-school este un program nou introdus in sistemul educational din Romania. Zona de acoperire este insa destul de redusa si se aplica doar in institutiile care se ocupa exclusiv cu acest tip de program sau in unitatile de invatamant particulare.

After school este un program derulat in centre unde copiii desfasoara diverse activitati dupa incheierea cursurilor scolare. Cele mai multe institutii de acest gen se afla in Bucuresti, restul zonelor tarii avand o acoperire extrem de redusa pentru acest program.

Pot exista trei tipuri de programe: normal, lung si special, in functie de durata pe care copilul o va petrece la “after school”. Programul de acest tip incepe de regula la ora 12.00, cand copilul este dus la centrul respectiv cu transportul parintilor sau al institutiei.

O jumatate de ora mai tarziu, copilul ia masa de pranz si apoi, timp de o ora, participa la jocuri recreative sau are program de somn. Urmeaza timp de doua ore efectuarea temelor, care se deruleaza fie individual, fie pe grupe.

Dupa o jumatate de ora dedicata relaxarii si servirii unei gustari, copilul va mai participa timp de o ora la activitati educative, care includ citirea lecturilor recomandate la scoala. In timpul activitatilor recreative, copiii participa la diverse jocuri de miscare, pasi de dans, modelaj Origami, Tangram, pictura, vizionari de filme. 
Sondaj
Esti multumit de perioada aleasa pentru vacanta de Paste?