Problemele financiare nu trebuie sa influenteze educatia copilului
calendar_month 25 Sep 2008, 00:00
Atunci cand parintii au probleme financiare, copiii sunt foarte afectati, iar acest lucru se reflecta in situatia lor scolara. Sunt diferite situatii care i-ar putea pune in dificultate pe copii, cum ar fi: pierderea serviciului de catre unul din parinti, esecul investitiilor familiale sau lipsa veniturilor necesare.

Asa apar certurile si neintelegerile in familie, exista o perioada de declin, care are impact asupra copiilor, provocandu-le o stare de anxietate, care se traduce ulterior in lipsa de interes fata de activitatile educative, precum si in instrainarea fata de colegi.
de cele mai multe ori, copiii sunt foarte afectati, pentru ca sunt sensibili si vad ceea ce se intampla in familie. Din aceasta cauza apar schimbarile de comportament, copilul va fi mai retras, apoi din ce in ce mai incontrolabil, ajungandu-se chiar la agrsivitate.

Primul care observa aceste schimbari este profesorul, fiind ca el nu cunoaste situatia copilului de acasa, nu face parte din acest cadru, si poate trage un semnal de alarma.
Astfel de situatii pot fi depasite cu usurinta, daca exista comunicare intre copil, parinti si profesor. Cel mic trebuie consiliat si ajutat sa inteleaga problemele cu care se confrunta familia, sa poata trece mai usor peste acele momente.