Probleme de comportament la copii

Publicat: 12 Aug 2008 00:00

Cu totii avem amintiri  despre copilul “rau” al clasei, copilul care provoca intotdeauna probleme si era cel mai adesea era singur.
In aceste cazuri, tindem sa aruncam vina acestui tip de comportament pe lipsa disciplinei sau pe un camin dezorganizat.

Ne spunem ca acesti copii ai fost fie prea rasfatati, fie abuzati sau doar incearca sa atraga atentia. Dar aceste idei preconcepute sunt de multe ori gresite.

De foarte multe ori se intamplaca ca acesti copii sa aibe grave probleme emotionale, probleme ce nu poarta vina celor care iii ingrijesc sau a copilului.

Miturile despre comportamentul copiilor nu fac altceva decat sa caute vinovati, in loc sa incerce sa gaseasca solutii pentru ajutarea unor astfel de copii. Cu intelegere, afectiune si ajutor medical corespunzator, multi copii cu probleme de natura emotionala pot reusi sa le depaseasca, sa isi faca prieteni, sa se alature unor activitati corespunzatoare varstei lor.

Pentru a ajuta copii cu probleme emotionale, trebuie mai intai sa aflam cateva lucruri despre ei:

1.    Copii nu au probleme cu invatatura sau  probleme de purtare doar ca sa atraga atentia. Problemele de comportament pot fii mai degraba simptome ale unor boli emotionale, mentale sau de comportament decat mecanisme de captare a atentiei. Acest copii isi pot reveni cu atentie, intelegere si ingrijire medicala.

2.    Probleme de comportament la copii pot fii rezultatul unei combinatii de factori. Cercetarile arata ca problemele emotionale la copii sunt datorate unor factori precum genetica, traumele si stresul. Desi cateodata aceste probleme sunt datorate unor parinti nepriceputi, parintii si familia, reprezinta cel mai adesea cel mai bun support moral pentru copii.

3.    Afectiunile mentale, emotionale si de comportament afecteaza milioane de familii din intreaga lume. Se estimeaza ca aproximativ 14-20% dintre copii au o problema legata de sanatatea mentala. De acee este bine ca acesti copii sa beneficieze de support din partea comunitatii.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum iti petreci vacanta intersemestriala?

Teste Online

Test - sistemul nervos

Un test din sistemul nervos. Aveti grija la capcane >:) nu va faceti griji primele intrebari sunt simple

mai multe »