Mama versus femeie de cariera

Publicat: 19 Iun 2009 00:00

Mai ai timp pentru copilul tau? Ritmul alert al vietii de cariera iti mai ofera cateva clipe libere pentru cel mic? Daca nu, atunci trebuie sa gasesti o solutie pentru a petrece mai mult timp cu el, mai ales in adolescenta, atunci cand are mai multa nevoie de tine.

Psihologii americani au spus ca, intre cinci si zece ani, copiii nu simt pregnant lipsa parintelui. Odata aparuta varsta problema, a adolescentei, parintii vor trebui sa le ghideze fiecare pas in viata pentru ca aceasta este perioada marilor greseli, informeaza Forbes.

Multe femei simt ca este timpul pentru o alegere. De cele mai multe ori, incercand sa impace atat cariera cat si viata de parinte, deciziile lor sunt pripite si nepotrivite.

In realitate, cariera si viata de mamica sunt doua lucruri pe care femeia le poate face in acelasi timp, avand performante in ambele domenii.

Nu trebuie decat sa fie activa atat in viata copilului cat si in cariera. Astfel ca ea trebuie sa stie care sunt nevoile copilului, sa petreaca timp impreuna si sa ii fie cel mai de incredere confident.

Potrivit studiilor cercetatorilor americani de la Institutul National de Sanatate Mentala, materia cenusie atinge limita superioara pana la pubertate. Astfel, inca de la 11 ani fetele si 12 baietii, pot fi considerati adolescenti deja.

Aceasta este varsta conturarii personalitatii unui copil, perioada la care parintii, si mama in special, nu trebuie sa fie simpli spectatori. Adolescenta copilului este momentul in care viata de cariera a unei femei va trebui modificata. Ea va face asta pentru a reusi sa ii contureze o personalitate puternica copilului sau.

Astfel, daca pana in acest moment cariera a fost prioritara, atentia mamei va trebui sa se concentreze asupra copilului. Exista persoane care renunta la cariera lor pentru acest lucru, iar dupa asta nu o mai pot lua de la capat.

In cele mai multe cazuri insa, femeile nu renunta la cariera lor, dar nici nu isi schimba programul si prioritatile in functie de nevoile copilului. Rezultatul este un adolescent cu probleme comportamentale si un tanar nehotarat, fara perspective.

Pentru a mentine un echilibru intre notiunea de mama si cea de cariera orice femeie trebuie sa stie sa le diferentieze pe cele doua.

O mama este intotdeauna atenta la copilul ei, pentru ca el sa nu creada ca este singur atunci cand intampina o problema si nu ii gaseste rezolvare.

Mama va fi salvarea lui, confidenta, colega de banca si prietena cea mai buna. Nu este nevoie decat de putina atentie pentru nevoile adolescentului tau, iar rezultatul va fi pe masura asteptarilor.

Sursa: ziare.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Titularizarea este examenul maturitatii pentru profesori?

Teste Online

test de lb .rom

Este un test usor pe care toata lumea trebuie sa il fi invatat.

mai multe »