Mama nu mai are timp si pentru mine!
calendar_month 23 Dec 2008, 00:00
Exista o lupta stransa intre serviciu, scoala, teme, treburi gospodaresti si timp liber. Copilul tau te vede din ce in ce mai rar, nervii sunt intinsi la maxim si risti in orice moment sa-ti indepartezi copilul.

Trebuie sa optezi pentru solutia de mijloc, si anume: impune-ti niste reguli pe care sa le respecti cu strictete:
- incearca sa-ti planifici orele ramase dupa serviciu, astfel incat sa te poti concentra atat pe sarcinile de la serviciu, cat si pe educatie copilului tau.

- nu lasa ca problemele de la serviciu se sa reflecte si asupra familiei tale.
Incearca sa-ti iei cateva minute de odihna dupa o zi de munca, iar apoi planifica-ti timpul pe care-l vei petrece cu copilul tau: mergeti impreuna in parc, faceti lectiile, uitati-va la un film, gatiti, aranjati masa. Sunt o multime de activitati ce le puteti face impreuna, totul e sa ai putina rabdare si intelegere fata de cei din jurul tau.

La sfarsit de saptamana incearca sa porti o discutie cu cel mic, in care sa dezbateti tot ce s-a intamplat in saptamana respectiva, atat la scoala cat si acasa. El trebuie sa inteleaga care sunt limitele si ce astepti tu din partea lui. Explica-i ce inseamna el pentru tine, ca nu-l neglijezi, ii esti alaturi in orice momente si-l intelegi in orice situatie.