Mama buna vs Mama rea
calendar_month 27 Nov 2008, 00:00
Ce inseamma sa fii o mama buna? Ce te transforma intr-un parinte rau? Toate intrebarile astea au raspunsuri subiective. Fiecare are propria perceptie despre ceea ce inseamna sa fii un parinte demn de copiii tai, iar ceea ce este cel mai rau este faptul ca asteptarile si presiunea cea mai mare vine chiar de la tine ca mama, deoarece sentimentul ca fii tai merita mai mult te copleseste nu de putine ori.

Societatea a creat un concept, de “supermama”: trebuie sa fii o femeia ingrijita, sa ai un loc de munca la care sa excelezi, casa ta sa fie intotdeauna curata si ordonata, sotul tau sa fie fericit si multumit, iar copiii bine educati si imbracati. Nimeni nu stie cine a creat aceste standarde dar toate incercam sa ne ridicam la inaltimea lor. Toate aceste asteptari coplesesc si nu putine sunt femeile care simt ca esueaza in “meseria” de mama.

Trebuie sa gasim un echilibru in viata noastra, sa invatam sa cerem si sa primim ajutor, sa acceptam ideea ca nu putem face totul si ca sunt momente in viata noastra cand vom gresi. Iar asta nu ne face mame rele.

Este omenesc, iar copii nostri trebuie sa invete ca nimeni nu se asteapta ca ei sa fie perfecti, ci doar oameni buni.

Nu este usor sa le faci pe toate asa ca stabileste-ti prioritatile si acorda-le acestora toata atentia. Trateaza totul cu calm si nu uita niciodata sa iti pastrezi timp si pentru tine.

Vezi si:
Sfaturi pentru parinti

Motivarea copilului

Familia- un rol important in procesul de invatare