De ce sunt copiii obraznici?

Publicat: 30 Sep 2008 00:00

Obraznicia celui mic se datoreaza intr-o oarecare masura comportamentului parintilor. Expertii spun ca ati putea sa fiti scutiti de aceste situatii problema daca, din frageda copilarie, nu il invatati sa spuna doar "te rog" si "multumesc", ci daca ii povestiti, adaptand varstei, sa asculte ce ii vorbiti , deci sa gandeasca, sa vorbeasca dupa ce interlocutorul a terminat ce are de spus si sa se exprime calm.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca obraznicia nu este egala cu agresivitatea si poznele, in realitate, se dovedesc a fi in primul rand o dovada a dezvoltarii intelectului copilului. Poate ati observat pe furis ca, atunci cand face o trasnaie intentionat, are o privire vicleana. Ei bine, atunci micutul lui creier face intens conexiuni, adica... gandeste. Obraznicia in limite normale n-ar trebui sa va deranjeze, pentru ca, spun specialistii, aceasta e cel mai bun semn care arata ca cel mic este sanatos.

Daca insa obrazniciile normale se transforma in actiuni distructive si autodistructive, trebuie sa iei masuri urgent si poate chiar sa apelezi la ajutor de specialitate.
Micile pedepse acceptate sunt in general treburile casnice la care il pui sa participe la o ora lipsa de la joaca cu prietenii. Pe de alta parte, pedepsele dure au un efect invers si veti creste un razvratit sau un copil extrem de agresiv. Trebuie sa faceti o diferentiere a poznelor si a comportamentului dumneazoastra fata de copii si sa luati atitudine in ceea ce priveste cresterea lor.   

Vezi si: Copilul tau este prea atasat de tine?

Vezi si: Problemele financiare nu trebuie sa influenteze educatia copilului

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cum vi se pare noul calificativ.ro?

Teste Online

Castelul Bran

Ati vizitat vreodata castelul Bran? Daca rezolvati acest test veti fi mult mai informati despre istoria si legenda castelului.

mai multe »