De ce sunt copiii obraznici?
calendar_month 30 Sep 2008, 00:00
Obraznicia celui mic se datoreaza intr-o oarecare masura comportamentului parintilor. Expertii spun ca ati putea sa fiti scutiti de aceste situatii problema daca, din frageda copilarie, nu il invatati sa spuna doar "te rog" si "multumesc", ci daca ii povestiti, adaptand varstei, sa asculte ce ii vorbiti , deci sa gandeasca, sa vorbeasca dupa ce interlocutorul a terminat ce are de spus si sa se exprime calm.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca obraznicia nu este egala cu agresivitatea si poznele, in realitate, se dovedesc a fi in primul rand o dovada a dezvoltarii intelectului copilului. Poate ati observat pe furis ca, atunci cand face o trasnaie intentionat, are o privire vicleana. Ei bine, atunci micutul lui creier face intens conexiuni, adica... gandeste. Obraznicia in limite normale n-ar trebui sa va deranjeze, pentru ca, spun specialistii, aceasta e cel mai bun semn care arata ca cel mic este sanatos.

Daca insa obrazniciile normale se transforma in actiuni distructive si autodistructive, trebuie sa iei masuri urgent si poate chiar sa apelezi la ajutor de specialitate.
Micile pedepse acceptate sunt in general treburile casnice la care il pui sa participe la o ora lipsa de la joaca cu prietenii. Pe de alta parte, pedepsele dure au un efect invers si veti creste un razvratit sau un copil extrem de agresiv. Trebuie sa faceti o diferentiere a poznelor si a comportamentului dumneazoastra fata de copii si sa luati atitudine in ceea ce priveste cresterea lor.

Vezi si: Copilul tau este prea atasat de tine?

Vezi si: Problemele financiare nu trebuie sa influenteze educatia copilului

Sondaj

Ce parere aveti despre sarbatoarea Martisorului?