Copii ascultatori vs Copii obraznici
calendar_month 22 Dec 2008, 00:00
Orice parinte tine foarte mult la copilul lui, ar face orice pentru el si isi doreste sa-i ofere toata grija si sprijinul de care este in stare.
Odata cu venirea secolului XX, ne confruntam cu doua tipuri de legaturi dintre parinti si copii:

1. Copiii ascultatori si intelegatori, care sunt din ce in ce mai legati de parinti, exista o legatura stransa intre ei, comunicare, intelegere. Parintii investesc financiar foarte mult in educatie copiilor lor, pentru ca ei sa ajunga oameni destoinici si sa ia ce-i mai bun de la viata.

2. Copiii de bani-gata, de multe ori neglijati de parinti, fie din cauze financiare, fie din cauza serviciului parintilor. De multe ori, acesti copii sunt obraznici, o i-au pe cai gresite, isi formeaza un anturaj ciudat, frecventeaza fel de fel de locuri bizare. Parintii nu sunt atat de preocupati de educatie lor, si de cele mai multe ori, banii isi spun cuvantul in cazul lor.

Ce e de facut in astfel de cazuri?
Mai multa atentie si comunicare din partea printilor ar fi de ajuns. Pedepsiti-l atunci cand este obraznic si incurajati-l atunci cand a facut un lucru bun. Invatam intotdeauna din exemplul altora sau din propriile greseli. Un copil care nu are ocazia sa greseasca ori sa rezolve singur situatii conflictuale sau stresante nu va avea incredere in propriile forte.

Vezi si: Comportamentul moral - stadii de dezvoltare
Vezi si: Invata-ti copilul sa spuna adevarul
Vezi si: Educatia copilului - codul bunelor maniere
Sondaj

Considerati ca procesul de obtinere a definitivatului este prea lung si anevoios?