calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Probleme in familie  »  Ce pot sa fac inainte sa plec in strainatate

Ce pot sa fac inainte sa plec in strainatate

calendar_month 27 Mai 2008, 00:00
Ordinul nr.219/2006 prevede faptul ca "cetatenii romani care au copii minori in ingrijire si doresc obtinerea unui contract de munca in strainatate au obligatia de a notifica Serviciului Public de Asistenta Sociala/primariei de domiciliu intentia de a pleca la munca in strainatate precum si nominalizarea persoanei in intretinerea si ingrijirea careia vor ramane copiii " (art.10, alin.1).

Incredintarea spre ingrijire a unui copil prin procurile eliberate de notarii publici nu asigura protectia copilului tau!

Iata ce poti sa faci:
- Cauta asistentul social din comunitatea ta (la serviciul public specializat de asistenta sociala din cadrul primariei), indiferent daca locuiesti in mediul urban sau rural si afla cum poti asigura protectia copilului tau pe perioada cat esti plecat in strainatate.
- Inainte de a pleca in strainatate, asigura-te ca fiica sau fiul tau vor fi bine ingrijiti si supravegheati pe perioada cat esti departe de casa.
- Pastreaza cat mai mult legatura atat cu copilul tau, cat si cu persoanele importante pentru acesta (profesori, diriginte, persoana care il/o ingrijeste, asistent social etc.), si sprijina-l(i) cat poti de mult.


 
Sondaj
Crezi ca tezele din semestrul II sunt mai grele decat cele de pe primul semestru?