Ce pot sa fac inainte sa plec in strainatate

Publicat: 27 Mai 2008 00:00

Ordinul nr.219/2006 prevede faptul ca "cetatenii romani care au copii minori in ingrijire si doresc obtinerea unui contract de munca in strainatate au obligatia de a notifica Serviciului Public de Asistenta Sociala/primariei de domiciliu intentia de a pleca la munca in strainatate precum si nominalizarea persoanei in intretinerea si ingrijirea careia vor ramane copiii " (art.10, alin.1).

Incredintarea spre ingrijire a unui copil prin procurile eliberate de notarii publici nu asigura protectia copilului tau!

Iata ce poti sa faci:
    - Cauta asistentul social din comunitatea ta (la serviciul public specializat de asistenta sociala din cadrul primariei), indiferent daca locuiesti in mediul urban sau rural si afla cum poti asigura protectia copilului tau pe perioada cat esti plecat in strainatate.
    - Inainte de a pleca in strainatate, asigura-te ca fiica sau fiul tau vor fi bine ingrijiti si supravegheati pe perioada cat esti departe de casa.
    - Pastreaza cat mai mult legatura atat cu copilul tau, cat si cu persoanele importante pentru acesta (profesori, diriginte, persoana care il/o ingrijeste, asistent social etc.), si sprijina-l(i) cat poti de mult.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce credeti despre repartizarea computerizata la examenul de titularizare?

Teste Online

Test la geografie - clasa a V-a

Un test foarte usor, care te invata cate ceva la geografie.

mai multe »