After - school pentru copiii nostri
calendar_month 13 Oct 2008, 00:00
Pe langa grijile curente privitoare la achizitionarea uniformelor si a rechizitelor, prezentate de altfel pe larg de fiecare data cu ocazia inceperii unui nou an scolar, parintii se lovesc de o mare problema: cea a semi-internatelor.

Pentru ca majoritatea parintilor lucreaza de dimineata pana seara si nu intotdeauna se pot baza pe bunici sau pe o vecina binevoitoare, optiunile acestora in ceea ce priveste supravegherea si ingrijirea copiilor se indreapta inevitabil catre institutiile de tip after-school sau semi-internate de stat.

Intr-o astfel de institutie (semi-internat de stat), un pedagog are normati circa 60 de copii. Mai grav, de foarte multe ori pedagog-ul este fara studii de specialitate, pentru ca salariul oferit de stat este unul foarte mic. Mai mult, spatiul in care se desfasoara activitatea este neadecvat scopului, adica intr-o sala de clasa, fara loc de joaca sau de odihna. Sa obligi un copil sa stea pe acelasi scaun de birou, in aceeasi clasa, de la 8 dimineata pana la 17 seara conduce la un singur lucru: oboseala scolara.

Program after-school inseamna activitate desfasurata intr-o casa suficient de mare in care copiii se pot juca, isi pot face prieteni, pot sa manance in conditii igienice, sa se odihneasca. After-school-ul lucreaza nu cu pedagogi, ci cu invatatori care cunosc programa scolara, stiu ce tipuri de exercitii trebuie facute. Acestia sunt oameni pregatiti care stiu cum sa abordeze problema. Un alt avantaj este acela ca se face o verificare zilnica, a progresului copilului la scoala, informatie care li se comunica parintilor alaturi de un set de recomandari.