Adoptia
calendar_month 23 Mai 2008, 00:00
Pe lume exista doua feluri de copii: cei crescuti in burtica mamei-rodul dragostei parintilor lor si cei ce cresc in inima ei. Se spune ca daca ti-este dat sa adopti, vei lua hotararea asta la momentul potrivit, adica exact atunci cand copilul care ti-este menit e gata sa fie al tau…

Acceptand ideea ca toti copiii ne privesc de undeva de sus si isi aleg singuri familia in care sa-si petreaca primii ani ai vietii, ne putem imagina ca ei stiu ce fac, avand in vedere ca inca din clipa in care ii vedem pentru prima data ii simtim ca fiind ai nostri. Majoritatea celor ce au adoptat un copil spun ca atunci cand si-au vazut copilul au stiut ca acela este copilul lor si nu altul, ca acela este cel pe care il vor ocroti pentru restul vietii.

Ar fi cu adevarat minunat sa putem spune ca toata lumea ar trebui sa adopte un copil abandonat si sa salveze in felul acesta destinul unui suflet nevinov, insa nu traim intr-o lume perfecta.

Adoptia este un pas important intr-o relatie, in viata de cuplu dar si in viata fiecaruia dintre cei implicati. Inainte de a demara procedeele de adoptie, e bine sa va ganditi si sa luati in considerare toate implicatiile acestui pas.