5 semne pentru un copil rasfatat!
calendar_month 04 Nov 2008, 00:00
Esti un parinte indulgent? Expertii sunt ingrijorati de faptul ca multi parinti, in efortul lor de a-si proteja copiii, de a le intari increderea in sine si sensibilitatea fata de sentimentele lor cresc copii rasfatati si foarte cocolositi.

Iata cateva semne de ingrijorare prin care recunosti un copil rasfatat:

1. Copilul tau se plange si face crize de isterie pana cand obtine ceea ce isi doreste. Aceste crize sunt normale la 2, 3 ani dar daca mai apar dupa varsta de 6 ani, inseamna ca aveti o problema.

2. Copilul tau intampina dificultati in pastrarea prieteniilor si in a se juca cu alti copii. Copiii care sunt obisnuiti sa obtina tot ce isi doresc, nu sunt buni colegi de joaca. Odata cu cresterea micutului, aveti grija sa supravegheati felul in care isi imparte lucrurile cu ceilalti copiisi mai ales modalitatea in care isi dezvolta aptitudinile sociale.

3. Casa e plina de jucariile copilului dar el isi doreste tot mai multe. Ai grija sa nu iti inveti copilul sa creada ca are dreptul la tot ceea ce isi doreste fara sa munceasca pentru asta.

4. Copilul are probleme de greutate sau are foarte multe carii. Desigur problemele de sanatate pot exista fara vreo legatura cu felul in care va cresteti copilul. De cele mai multe ori insa aceste probleme apar datorita obiceiurilor alimentare proaste cu care micutul s-a obisnuit.

5. Copilul dumneavoastra se asteapta sa faceti lucruri pentru el pe care le-ar putea face si singur. Parintii isi subestimeaza adesea copiii si fara sa is idea seama isi rasfata copiii.

Vezi si:
Nu rasfatati copiii!
Probleme de comportament la copii

Sondaj

Considerati ca noua metodologie de bacalaureat - Bac 2009 este: