5 semne pentru un copil rasfatat!

Publicat: 04 Nov 2008 00:00

Esti un parinte indulgent? Expertii sunt ingrijorati de faptul ca multi parinti, in efortul lor de a-si proteja copiii, de a le intari increderea in sine si sensibilitatea fata de sentimentele lor cresc copii rasfatati si foarte cocolositi.

Iata cateva semne de ingrijorare prin care recunosti un copil rasfatat:

1. Copilul tau se plange si face crize de isterie pana cand obtine ceea ce isi doreste. Aceste crize sunt normale la 2, 3 ani dar daca mai apar dupa varsta de 6 ani, inseamna ca aveti o problema.

2. Copilul tau intampina dificultati in pastrarea prieteniilor si in a se juca cu alti copii. Copiii care sunt obisnuiti sa obtina tot ce isi doresc, nu sunt buni colegi de joaca. Odata cu cresterea micutului, aveti grija sa supravegheati felul in care isi imparte lucrurile cu ceilalti copiisi mai ales modalitatea in care isi dezvolta aptitudinile sociale.

3. Casa e plina de jucariile copilului dar el isi doreste tot mai multe. Ai grija sa nu iti inveti copilul sa creada ca are dreptul la tot ceea ce isi doreste fara sa munceasca pentru asta.

4. Copilul are probleme de greutate sau are foarte multe carii. Desigur problemele de sanatate pot exista fara vreo legatura cu felul in care va cresteti copilul. De cele mai multe ori insa aceste probleme apar datorita obiceiurilor alimentare proaste cu care micutul s-a obisnuit.

5. Copilul dumneavoastra se asteapta sa faceti lucruri pentru el pe care le-ar putea face si singur. Parintii isi subestimeaza adesea copiii si fara sa is idea seama isi rasfata copiii.

Vezi si:
Nu rasfatati copiii!
Probleme de comportament la copii

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca protestele profesorilor privind grila unica de salarizare sunt justificate?

Teste Online

Test olimpiada anatomie

Test mediu ptr elevii de olimpiada, concursurii scolare, teste. Materia din sem I

mai multe »