4 sfaturi ca sa scapi de "bombaneli"

Publicat: 06 Nov 2008 00:00

Parintilor le este greu sa isi priveze copiii de lucruri pe care deja le-au promis si de care sunt constienti ca ii bucura pe copiii lor. Dar copiii invata rapid. Iar dupa doua, trei incidente de acest fel, copiii vor intelege ca nu glumiti si ca vor trebui sa isi schimbe atitudinea.Iata 4 pasi prin care poti scapa de bombanelile copilului.

1. Planifica dinainte. Hotaraste-te asupra unei consecinte pe care o vei implementa daca fiul sau fiica ta iti raspunde sau vorbeste urat. Puteti deasemena sa il privati de un anumit beneficiu de care s-ar bucura in mod normal: nu mai are voie sa mearga acasa la un prieten sau sa vada emisiunea preferata.

2. Fii hotarat. Cand copilul iti vorbeste urat, raspunde-i intr-o mainera hotarata: “Acest limbaj (ton) nu este acceptabil. In consecinta nu mai ai voie sa mergi la joaca afara!”

3. Aplica pedeapsa fara alte discutii. Nu ii oferi o a doua sansa, nu negociati si evitati sa folositi cuvantul “daca”. Asta te va face sa pari slab in loc de hotarat, iar copilul tau va profita din plin de asta.

4.Ignorati orice raspuns sau comentariu al copilului cu privire la consecinta. Nu picati in cursa sa ii explicate sau sa justificati copilului pedeapsa. Pe de alta parte nu il pedepsiti in momentul in care comenteaza pedeapsa pe care o aplicati.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Cedeti ca jocurile pe calculator sunt daunatoare?

Teste Online

Steaua de Mare si secretele ei

Afla tot ce nu stiai despre Steaua de Mare. Verifica-ti cunostintele!

mai multe »