4 sfaturi ca sa scapi de "bombaneli"
calendar_month 06 Nov 2008, 00:00
Parintilor le este greu sa isi priveze copiii de lucruri pe care deja le-au promis si de care sunt constienti ca ii bucura pe copiii lor. Dar copiii invata rapid. Iar dupa doua, trei incidente de acest fel, copiii vor intelege ca nu glumiti si ca vor trebui sa isi schimbe atitudinea.Iata 4 pasi prin care poti scapa de bombanelile copilului.

1. Planifica dinainte. Hotaraste-te asupra unei consecinte pe care o vei implementa daca fiul sau fiica ta iti raspunde sau vorbeste urat. Puteti deasemena sa il privati de un anumit beneficiu de care s-ar bucura in mod normal: nu mai are voie sa mearga acasa la un prieten sau sa vada emisiunea preferata.

2. Fii hotarat. Cand copilul iti vorbeste urat, raspunde-i intr-o mainera hotarata: “Acest limbaj (ton) nu este acceptabil. In consecinta nu mai ai voie sa mergi la joaca afara!”

3. Aplica pedeapsa fara alte discutii. Nu ii oferi o a doua sansa, nu negociati si evitati sa folositi cuvantul “daca”. Asta te va face sa pari slab in loc de hotarat, iar copilul tau va profita din plin de asta.

4.Ignorati orice raspuns sau comentariu al copilului cu privire la consecinta. Nu picati in cursa sa ii explicate sau sa justificati copilului pedeapsa. Pe de alta parte nu il pedepsiti in momentul in care comenteaza pedeapsa pe care o aplicati.