Vaccinul impotriva gripei porcine testat pe copii?

Publicat: 01 Feb 2010 00:00

Testarea vaccinului impotriva gripei porcine (Cantgrip) pe copii este o procedura asupra careia statul nu comenteaza si refuza sa dea expliceatii despre conditiile in care micutii sunt folositi drept cobai.

Reporterii cotidianului Romania Libera au patruns incognito intr-una dintre clinicile in care copiii proveniti din familii sarace sunt expusi de medici si de parinti unor riscuri necunoscute.

Neoficial, parintii lor sunt recompensati cu aproape 600 de euro. Oficial insa, reprezentantii clinicii afirma ca este vorba despre "o compensatie" pentru pierderea timpului parintilor, fara sa dezvaluie despre cati bani este vorba.

Testarea Cantgrip pe copii este realizata de firma IFE Human Pharmacology (rebotezata recent Pierrel Research HP-RO), cu puncte de lucru deschise la Arad si Timisoara. La Arad, sediul societatii functioneaza la parterul unui bloc dintr-un cartier marginas al orasului, alaturi de alte trei cabinete ale unor medici de familie.

"Aveti de ales intre vaccin de gripa normala sau gripa noua. Cu internare sau ambulator. Internare inseamna 48 de ore. Primiti 350 de euro dupa 21 de zile. Asta inseamna vaccinarea, teste de imunitate, sa vada ce fel de anticorpi are sau daca are. Se urmareste dupa primele doua zile, dupa care in a saptea, a paisprezecea si a douazeci si una zi. Dupa douazeci de zile primiti banii astia, 350. Se mai urmareste sase luni, dupa care mai primiti inca 200 de euro. Bine, la copil, pentru ca nu a mai fost imunizat, primeste doua doze de vaccin la 21 de zile. Mai face o doza. si se mai da ceva si atunci", le-a spus reporterilor, care s-au dat drept parintii unui copil de opt ani, medicul de familie Rodica Lenesiu.

Atunci cand au cerut insa informatii oficiale de la IFE Romania, actionarul unic al firmei care efectueaza testele pe copii, Cristina Dragomirescu, unul dintre manageri, le-a declarat ca societatea pe care o conduce nu ofera nici un ban pacientilor care se supun testelor pentru vaccinul Cantgrip.

Potrivit sursei citate, reprezentantii ministerului Sanatatii nu au reusit sa precizeze in ce conditii poate fi supus un minor de 6 pana la 16 ani la teste care i-ar putea afecta sanatatea, sunt sau nu remunerate familiile, cu ce drept, legal si moral, decide adultul in numele copilului ca acesta sa fie pus in postura de cobai si expus la posibile reactii adverse ale vaccinului inoculat.

Sursa: ziare.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Credeti ca examenul de titularizare va fi fraudat?

Teste Online

Legendele Olimpului

Incursiune in faimoasele legende ale olimplui

mai multe »