calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Dezvoltarea copilului  »  Vaccinul impotriva gripei porcine nu este obligatoriu pentru copii

Vaccinul impotriva gripei porcine nu este obligatoriu pentru copii

calendar_month 14 Ian 2010, 00:00
Miercuri, 13 ianuarie 2010, Adrian Streinu Cercel, Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, a precizat ca vaccinarea impotriva gripei porcine nu este obligatorie, nici la copii, nici la adulti.

"Nici nu am inceput vaccinarea (n.r la copii) si avem deja tot felul de scenarii. Vreau sa spun foarte clar: vaccinarea impotriva gripei cu virusul A/H1N1 nu este obligatorie, nici la adulti si nici la copii.

Mai mult, campania de imunizare, acolo unde vor fi cereri de vaccinare in scoli sau gradinite, se desfasoara dupa tipicul campaniilor de vaccinare care au loc in invatamant. Nu inventam nimic, nu avem nicio strategie iesita din comun sau speciala in acest sens", a spus secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, potrivit Mediafax.

In aceeasi ordine de idei, Streinu Cercel a mai declarat ca pentru vaccinarea celor mici este de ajuns acordul verbal al parintilor, nefiind nevoie de cel scris.

"Cine nu vrea sa se vaccineze este liber sa decida. Nu vom obliga pe nimeni. si mai ales nu am cerut acordul scris al parintilor", a mai zis Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Vezi si:
Masuri privind prevenirea gripei porcine in scoli
Ministerul Sanatatii da liber la vaccinul impotriva gripei porcine pentru copii
Vaccinarea copiilor contra gripei porcine se va fac cu acordul parintilor
Gripa porcina - Tot ce trebuie sa stii
Vaccinul impotriva gripei porcine: Intrebari si raspunsuri
Gripa porcina - simptome si tratament 
Sondaj
A fost bacalaureatul din 2008 fraudat?