Vaccinul impotriva gripei porcine nu este obligatoriu pentru copii

Publicat: 14 Ian 2010 00:00

Miercuri, 13 ianuarie 2010, Adrian Streinu Cercel, Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, a precizat ca vaccinarea impotriva gripei porcine nu este obligatorie, nici la copii, nici la adulti.

"Nici nu am inceput vaccinarea (n.r la copii) si avem deja tot felul de scenarii. Vreau sa spun foarte clar: vaccinarea impotriva gripei cu virusul A/H1N1 nu este obligatorie, nici la adulti si nici la copii.

Mai mult, campania de imunizare, acolo unde vor fi cereri de vaccinare in scoli sau gradinite, se desfasoara dupa tipicul campaniilor de vaccinare care au loc in invatamant. Nu inventam nimic, nu avem nicio strategie iesita din comun sau speciala in acest sens", a spus secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, potrivit Mediafax.

In aceeasi ordine de idei, Streinu Cercel a mai declarat ca pentru vaccinarea celor mici este de ajuns acordul verbal al parintilor, nefiind nevoie de cel scris.

"Cine nu vrea sa se vaccineze este liber sa decida. Nu vom obliga pe nimeni. si mai ales nu am cerut acordul scris al parintilor", a mai zis Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Vezi si:
Masuri privind prevenirea gripei porcine in scoli
Ministerul Sanatatii da liber la vaccinul impotriva gripei porcine pentru copii
Vaccinarea copiilor contra gripei porcine se va fac cu acordul parintilor
Gripa porcina - Tot ce trebuie sa stii
Vaccinul impotriva gripei porcine: Intrebari si raspunsuri
Gripa porcina - simptome si tratament

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Sunteti la curent cu evolutia scolara a copilului dumneavoastra?

Teste Online

Lucrare Grila la Lb Engleza

Lucrare Grila la Lb Engleza

mai multe »