Vaccinarea copiilor impotriva gripei porcine amanata o saptamana

Publicat: 02 Feb 2010 00:00

In aceasta perioada ar trebui sa inceapa vaccinarea copiilor cu varste intre 6 si 15 ani impotriva gripei porcine, dar reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat ca studiile clinice pe micuti nu s-au finalizat si de aceea campania de vaccinare va fi amanata cu aproximativ o saptamana.

"Deocamdata, nu a venit nimic la avizat", a declarat farmacistul Daniela Enache, purtator de cuvant al Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), conform Evenimentul Zilei.

In aceeasi ordine de idei, reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat ca data vaccinarii copiilor va fi stabilita dupa terminarea studiilor clinice.

"Asteptam sa apara un ordin de ministru", a anuntat Cristina Moculescu de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti.

In prima instanta, inceperea vaccinarii impotriva gripei porcine a copiilor fusese fixata pentru prima saptamana din luna februarie 2010.

Pentru ca scolarii sa fie vaccinati impotriva virusului AH1N1, parintii trebuie sa-si dea acordul, in unele unitati scolare cerandu-se chiar permisiunea in scris a acestora.

"Copiii trebuie supravegheati mai bine decat adultii dupa vaccinare, deoarece fac febra putin mai mare, sunt mai reactivi. Cu toate acestea, recomand imunizarea, fiind o metoda sigura de preventie", a precizat pediatrul Alin Stanescu, de la IOMC "Alfred Rusescu".

Vezi si:
Masuri privind prevenirea gripei porcine in scoli
Ministerul Sanatatii da liber la vaccinul impotriva gripei porcine pentru copii
Vaccinarea copiilor contra gripei porcine se va fac cu acordul parintilor
Gripa porcina - Tot ce trebuie sa stii
Vaccinul impotriva gripei porcine: Intrebari si raspunsuri
Gripa porcina - simptome si tratament

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Ce materie ai prefera sa scoata ministerul din programa?

Teste Online

Test muzica

Este un test simplu care va avea intai cateva intrebari despre note , iar apoi vin compozitori moderni.

mai multe »