calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Dezvoltarea copilului  »  Vaccinarea copiilor contra gripei porcine se va fac cu acordul parintilor

Vaccinarea copiilor contra gripei porcine se va fac cu acordul parintilor

calendar_month 04 Nov 2009, 00:00
Copiii din unitatile scolare vor fi vaccinati impotriva gripei porcine doar cu acordul parintilor, iar gravidele doar la cerere, in cadrul campaniei care va incepe la 1 decembrie, a anuntat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr Geza Molnar.

"Toti minorii din scoli vor fi vaccinati doar cu acordul parintilor, iar studentii si gravidele vor putea opta daca vor sa fie vaccinati sau nu. In orice caz, Institutul Cantacuzino va produce in prima transa cinci milioane de doze de vaccin Cantgrip", a mai spus dr. Geza Molnar.

In cadrul campaniei de vaccinare impotriva gripei porcine, Ministerul Sanatatii are in plan vaccinarea a trei milioane de copii institutionalizati, prescolarii, elevii si studentii, acestia fiind vaccinati gratuit impotriva gripei porcine.

De asemenea, cu prioritate va fi vaccinat personalul care lucreaza in domenii precum aparare, granite, aeroporturi, hidrocentrale si personalul medico-sanitar.

Institutul Canatcuzino va putea produce pana la sfarsitul anului un lot de aproximativ cinci milioane de doze, urmand ca, de anul viitor, productia sa fie de aproximativ un milion de doze pe luna.

"Campania de vaccinare a populatiei se va desfasura concomitent cu finalizarea productiei de vaccin si in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ceea ce inseamna acoperirea unui procent de 20% din populatie", a declarat, la inceputul lunii august, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Sursa: ziare.com

Vezi si:
TRIAJ EPIDEMIOLOGIC IN SCOLILE DIN CAPITALA

VACCINUL ROMANESC IMPOTRIVA GRIPEI PORCINE, MAI IEFTIN DECAT CEL DIN IMPORT

ADMINISTRATIA SPITALELOR A ACHIZITIONAT 7000 DE LITRI DEZINFECTANT PENTRU SCOLI

CINCI ELEVI DIN IASI, DIAGNOSTICATI CU GRIPA PORCINA

TREI ELEVI DE LA LICEUL MILITAR DIN CAMPULUNG MOLDOVENESC, DIAGNOSTICATI CU GRIPA PORCINA

SCOALA 153 DIN CAPITALA, INCHISA DIN CAUZA GRIPEI PORCINE

CURSURILE A DOUA CLASE DIN LICEE IESENE, SUSPENDATE DIN CAUZA GRIPEI PORCINE 
Sondaj
Ce schimbari doriti sa aiba loc in invatamantul romanesc?