Totul despre ADHD
calendar_month 11 Mar 2009, 00:00
Problemele cauzate de ADHD sunt din ce in ce mai mediatizate in ultima perioada, iar motivele de ingrijorare ale parintilor nu mai contenesc. Afectiunea deficitului de atentie poate fi cauza multor diagnostice gresite si neclaritati in abordarea problemei.

Hiperactivitatea este una din cele mai frecvente simptome ale ADHD-ului. Cel mic este agitat mai tot timpul, activitatile sale nu se invart in jurul unui lucru anume, nu termina un lucru inceput, preferand mai degraba inceperea altuia, nou.

Numarul adolescentilor care intrunesc caracteristicile afectiunii deficitului de atentie este in continua crestere, iar comunicarea este una din modalitatile care ajuta in orice clipa. Adolescentul care viseaza cu ochii deschisi nu trebuie pedepsit, el trebuie indrumat de catre cei din jur, astfel incat sa stabileasca un punct comun cu cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca.

Trebuie intocmit un program clar cu privire la dormit, sarcini, joaca si timpul petrecut la calculator, iar toate schimbarile care intervin trebuie anuntate in prealabil.

Vezi si:
Alergiile si factorii determinanti
Infectiile urinare la copii

Sondaj

Care credeti ca este cea mai importanta modificare a noului an scolar?