calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Dezvoltarea copilului  »  Scolile se inchid in cazul confirmarii a 3 cazuri de gripa porcina

Scolile se inchid in cazul confirmarii a 3 cazuri de gripa porcina

calendar_month 04 Nov 2009, 00:00
Ministerul Sanatatii a stabilit un plan de actiune pentru unitatile de invatamant in vederea prevenirii si limitarii imbolnavirilor prin gripa A/H1N1.

Strategia pe care se axeaza planul vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor pana la demararea campaniei de vaccinare din decembrie si actiuni rapide pentru limitarea raspandirii virusului in scoli pe toata durata pandemiei, arata un comunicat al Ministerului Sanatatii, remis Ziare.com.

Masurile vor fi comunicate in teritoriu de catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Guvernului si sunt obligatorii pentru personalul de invatamant si pot atrage raspunderea conform legii in cazul neindeplinirii lor.

In fiecare zi, unitatile scolare sunt obligate sa realizeze chestionarea elevilor si evidenta simptomelor respiratorii.

In cazul aparitiei de cazuri de imbolnavire in randul cadrelor didactice, acestia au obligatia de a anunta conducerea unitatii de invatamant si de a se prezenta la medicul de familie/spitalul de boli infectioase pentru diagnostic si conduita terapeutica.

In cazul confirmarii unei imbolnaviri intr-o clasa, aceasta se inchide

Planul de actiune definit de catre MS prevede si conditiile suspendarii cursurilor scolare sau inchiderii unitatilor de invatamant. Potrivit acestuia, in cazul confirmarii unei singure imbolnaviri intr-o clasa, se dispune inchiderea clasei si izolarea colectivului pe o durata de 7 zile.

DSP va dispunerea suspendarea activitatii unitatii de invatamant pe o perioada de 7 zile, daca se confirma, prin analize de laborator, un numar de trei cazuri de imbolnavire prin gripa A/H1N1 in clase diferite ale aceleasi unitati de invatamant.

In perioada 15 - 30 septembrie 2009 fiecare scoala va organiza intalniri cu parintii pentru a li se prezenta masurile care trebuie respectate pentru prevenirea imbolnavirilor in unitatea de invatamant, precum si ore de dirigentie destinate informarii si educarii elevilor.

Planul de actiune si responsabilitatea aplicarii lui vizeaza intreg sistemul de invatamant romanesc, toate nivelurile de scolarizare si prescolarizare, precum si toate formele de invatamant privat.

Ministerul Sanatatii face apel la cadrele didactice si parinti in egala masura sa trateze cu maxima responsabilitate starea de sanatate a copiilor, precum si masurile de preventie si actiune in cazul noii forme de gripa.

Sursa: ziare.com 
Sondaj
Sunteti de acord cu impozitarea stricta a meditatiilor?