Scolile se inchid in cazul confirmarii a 3 cazuri de gripa porcina

Publicat: 04 Nov 2009 00:00

Ministerul Sanatatii a stabilit un plan de actiune pentru unitatile de invatamant in vederea prevenirii si limitarii imbolnavirilor prin gripa A/H1N1.

Strategia pe care se axeaza planul vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor pana la demararea campaniei de vaccinare din decembrie si actiuni rapide pentru limitarea raspandirii virusului in scoli pe toata durata pandemiei, arata un comunicat al Ministerului Sanatatii, remis Ziare.com.

Masurile vor fi comunicate in teritoriu de catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta al Guvernului si sunt obligatorii pentru personalul de invatamant si pot atrage raspunderea conform legii in cazul neindeplinirii lor.

In fiecare zi, unitatile scolare sunt obligate sa realizeze chestionarea elevilor si evidenta simptomelor respiratorii.

In cazul aparitiei de cazuri de imbolnavire in randul cadrelor didactice, acestia au obligatia de a anunta conducerea unitatii de invatamant si de a se prezenta la medicul de familie/spitalul de boli infectioase pentru diagnostic si conduita terapeutica.

In cazul confirmarii unei imbolnaviri intr-o clasa, aceasta se inchide

Planul de actiune definit de catre MS prevede si conditiile suspendarii cursurilor scolare sau inchiderii unitatilor de invatamant. Potrivit acestuia, in cazul confirmarii unei singure imbolnaviri intr-o clasa, se dispune inchiderea clasei si izolarea colectivului pe o durata de 7 zile.

DSP va dispunerea suspendarea activitatii unitatii de invatamant pe o perioada de 7 zile, daca se confirma, prin analize de laborator, un numar de trei cazuri de imbolnavire prin gripa A/H1N1 in clase diferite ale aceleasi unitati de invatamant.

In perioada 15 - 30 septembrie 2009 fiecare scoala va organiza intalniri cu parintii pentru a li se prezenta masurile care trebuie respectate pentru prevenirea imbolnavirilor in unitatea de invatamant, precum si ore de dirigentie destinate informarii si educarii elevilor.

Planul de actiune si responsabilitatea aplicarii lui vizeaza intreg sistemul de invatamant romanesc, toate nivelurile de scolarizare si prescolarizare, precum si toate formele de invatamant privat.

Ministerul Sanatatii face apel la cadrele didactice si parinti in egala masura sa trateze cu maxima responsabilitate starea de sanatate a copiilor, precum si masurile de preventie si actiune in cazul noii forme de gripa.

Sursa: ziare.com

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Aveti incredere in taberele pentru copii la mare?

Teste Online

Test limba engleza pentru elevii de clasa a 3 -a

Este un test pe care orice elev bun la lb.engleza il poate rezolva.Bafta multa si sper sa va placa!

mai multe »