calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Dezvoltarea copilului  »  Scolile din Timis obligate sa cumpere masti antigripa porcina

Scolile din Timis obligate sa cumpere masti antigripa porcina

calendar_month 04 Nov 2009, 00:00
Cazurile de gripa porcina sesizate in ultima perioada in scolile din Romania i-au determinat pe inspectorii Directiei de Sanatate Publica Timis sa ia masuri de protectie suplimentare.

Astfel, Horia Vermesan, Directorul Directiei de Sanatate Publica Timis a declarat ca fiecare scoala din judet are obligatia de a se dota cu masti medicale antigripa porcina pentru a proteja elevii de noul virus.

"Am propus ca fiecare scoala sa aiba 200 de masti si sa respecte masurile de igiena. Este problema scolilor sa se doteze cu masti", a spus Vermesan citat de Adevarul.

De asemenea, in scolile in care apar trei cazuri de gripa porcina acestea vor fi inchise timp de sapte zile si isi vor putea relua activitatea dupa ce inspectorii DSP isi vor da acordul ca nu mai exista pericol.

Pana in acest moment au existat suspiciuni de gripa porcina la aproximativ 140 de persoane, dintre acestea doar 17 fiind confirmate ca purtatoare ale virusului AH1N1 si tratate corespunzator.

Vezi si:
MASURI IMPOTRIVA GRIPEI PORCINE IN SCOLILE DIN GALATI

COPIII DE PANA LA 10 ANI AU NEVOIE DE DOUA DOZE DE VACCIN CONTRA (A)H1N1


 
Sondaj
Crezi ca Iepurasul de Paste va veni si anul acesta la tine?