calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Dezvoltarea copilului  »  Primii elevi cu gripa porcina in scolile bucurestene si iesene

Primii elevi cu gripa porcina in scolile bucurestene si iesene

calendar_month 04 Nov 2009, 00:00
Primele cazuri de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1 la persoane care nu au calatorit intr-o zona afectata, si transmiterea s-a facut pe plan local, au fost depistate in Bucuresti si Iasi, anunta Centrul National de Prevenire a Bolilor Transmisibile.

Este vorba despre o fata de 9 ani, eleva intr-o scoala din Bucuresti si de o alta in varsta de 15 ani, din Iasi. In ambele cazuri, autoritatile sanitare au decis suspendarea, pentru o saptamana, a cursurilor din clasele in care invata elevele, informeaza Ministerul Sanatatii.

De asemenea, in cursul acestei zile, va incepe triajul epidemiologic pentru identificarea si altor posibile cazuri. In prezent, cele doua fete se afla izolate la domiciliu unde li se administreaza medicatia anitivirala.

"Din acest moment, ne asteptam si la alte cazuri cu transmitere locala, fara context epidemiologic identificat. Numarul acestora va depinde foarte mult de modul in care populatia va respecta recomandarile noastre si va intelege ca aceste reglementari sunt facute sa protejeze atat persoana bolnava, cat si persoanele din jur. Este, in opinia mea, cea mai importanta responsabilitate civica cu care ne confruntam in ultimii ani", a declarat profesor doctor Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatattii.

Ministerul Sanatatii atrage atentia cadrelor didactice asupra obligatiei de a realiza, zilnic, la prima ora de curs, triajul epidemiologic si de a prezenta metodele de preventie.

Sursa: ziare.com

Vezi si:
830 DE ELEVI DIN CAPITALA AU FOST EXAMATRICULATI IN ANUL SCOLAR 2008-2009

PREFECTUL CAPITALEI INAUGUREAZA TARGUL EDUCATIONAL BUCURESTI 2009

PROGRAMA SCOLARA ESTE DEJA AXATA PE COMPETENTE

130.000 DE ELEVI BENEFICIARI AI PROGRAMULUI BANI DE LICEU 
Sondaj
Considerati ca elevii ar trebui sa aiba teme de vacanta?