calificativ.ro  »  Resurse Parinti  »  Dezvoltarea copilului  »  Poluarea reduce coeficientul de inteligenta

Poluarea reduce coeficientul de inteligenta

calendar_month 22 Iul 2009, 00:00
Copiii care sunt expusi la poluare pot avea un coeficient de inteligenta redus, arata un studiu realizat la Centrul pentru Sanatatea Copilului din Columbia. Mai precis, este vorba despre poluanti proveniti din arderea de combustibili fosili.

Studiul a aratat ca acei copii care au fost expusi la niveluri ridicate de poluanti (peste media acceptata de 2,26 nanograme pe metru cub) au avut rezultate mai slabe la testele de inteligenta generala si verbala decat copiii care au fost expusi la niveluri mai mici de poluare, arata Science Daily.

La varsta de cinci ani, copiii expusi la poluare aveau un scor cu 4,31 pana la 4,67 mai mic decat ceilalti copii, la un test de IQ pe scara Weschler pentru prescolari, arata cercetatorii.

"Descoperirea este ingrijratoare, pentru ca acest scor scazut la testele de inteligenta are un efect in ceea ce priveste performanta scolara", sustine doctorul Frederica Perera, liderul proiectului.

Vestea buna, sustine Perera, este ca nivelul de poluare a scazut mult inca din 1998, ca urmare a implementarii politicilor de reducere a traficului si a poluarii produse in urma arderii combustibililor fosili.

Cei 249 de copiii care au participat la studiu erau nascuti de femei cu varste intre 18 si 35 de ani din diverse zone ale orasului New York (Washington Heights, Harlem sau the South Bronx). Studiul a aratat ca 140 dintre ei erau expusi la niveluri mari de poluare si au fost luati in calcul si factori cum ar fi expunerea la fumul de tigara, educatia mamei si calitatea mediului familial.

"Din fericire, concentratiile de poluanti din aer pot fi reduse prin metode de control, surse alternative de energie si interventii in politica privind mediul inconjurator", sustine Perera.

Sursa: ziare.com 
Sondaj
Crezi ca tezele nationale vor fi mai grele semestrul asta?