Oliver Twist era bine hranit la casa de copii, sustin dieteticienii
calendar_month 19 Dec 2008, 00:00
Eroul lui Charles Dickens, Oliver Twist, nu ar fi avut nevoie de mai multa hrana decat primea la internatele din acele vremuri, sustin dieteticienii pediatrici din Marea Britanie.

Potrivit specialistilor, portiile de mancare oferite la internat in perioada actiunii din romanul lui Dickens, respectiv secolul XIX, erau satioase si puteau sustine cresterea unui copil de noua ani, informeaza Reuters.

Cercetatorii britanici de la Northampton General Hospital au analizat documente din vremurile descrise de Dickens in "Oliver Twist" si au ajuns la concluzia ca ratiile de mancare din internate nu duceau la infometare.

Eroul lui Dickens din romanul "Oliver Twist" cerea mereu mai mult terci de ovaz la mesele oferite in internatul unde a crescut.

Dieteticienii sustin insa ca portiile de terci erau destul de mari, facute din ovaz de calitate si servite impreuna cu paine. In plus, datele analizate arata si faptul ca aceste internate primeau cantitati mari de carne de vita si de oaie.

Expertii dieteticieni care au contribuit la raport sustin ca o astfel de dieta, cu trei portii de terci de ovaz pe zi, ar putea sustine cu succes cresterea unui copil de noua ani ca Oliver Twist, exceptand cazul in care acesta ar fi fost foarte activ.

"Dat fiind numarul limitat de portii de mancare oferite copiilor, dieta de la casele de copii era, cu siguranta, saracacioasa, dar adecvata", au concluzionat cercetatorii.

Sursa: Ziare.com