Obiceiuri sanatoase pentru copilul tau
calendar_month 12 Ian 2009, 00:00
Copilul tau trebuie invatat de mic anumite lectii despre sanatate, ingrijire si alimentatie. Niciodata nu va fi "prea devreme" ca el sa cunoasca anumite lectii despre sanatatea lui.

Ingrijirea dintilor
Aceasta regula este una din cele mai importante ale igienii. Cel mic trebuie sa-si formeze un obicei dentar sanatos, de la 4 ani trebuie sa stie sa-si perie singur dintii.

Mancarea de la fast-food nu este sanatoasa
Azi este o moda printre parinti sa-si resfete copilul ducandu-l la fast-food. Fac o mare greseala, pentru ca tot mai multi copii au probleme de greutate. Asigura-i zilnic un aport de vitamine si proteine in mancarea preparata acasa si incercati sa-l opriti sa mai consume alimente nesanatoase.

Micul dejun este obligatoriu
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, avand un aport de energie consistent. Apoi o ceasca de ceai ar fi cea mai sanatoasa.

Legumele si fructele nu ar trebui sa lipseasca
Legumele si fructele sunt esentiale pentru dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a unui copil. Tocmai de aceea nu trebuie sa lipseasca din alimentatia lor zilnica. Fructele si legumele trebuie consumate atunci cand sunt proaspete si numai dupa ce sunt spalate. Nu trebuie servite fierte, ci mai mult crude si asortate.

Sondaj

La sfarsitul primului semestru, esti multumit/a de evolutia elevilor tai?