Influenta cofeinei in dezvoltarea copiilor
calendar_month 16 Mar 2009, 00:00
In magazine, supermarket-uri sau mall-uri, copiii pot sa-si cumpere, fara probleme, sucuri care au in compozitia lor cofeina. Nimeni nu interzice acest lucru, desi s-a demonstrat ca acestea creaza dependenta si, cel mai important, foarte multe probleme de sanatate.

In vacanta, parintii sunt rugati aproape zinic de copii sa le dea voie sa bea cola. Si de cele mai multe ori raspunsul e pozitiv. Poate pe moment nu pare un lucru rau, dar cu timpul, cofeina da dependenta si poate sa aiba efecte nocive asupra dezoltarii fizice si in unele cazuri chiar psihice ale copilului.

Desi, companiile producatoare de bauturi racoritoare neaga ideea promovarii produselor ce contin cofeina in randul copiilor sub 12 ani, numarul acestora a crescut semnificativ in ultimii ani, iar balanta conform careia numarul copiilor care consumau lapte era de doua ori mai mare decat al celor care consumau bauturi racoritoare s-a inversat.

Parintii sunt sfatuiti tot mai des sa excluda din alimentatia copiilor bauturilor care contin cofeina, dar si restul bauturilor carbogazoase si sa le dea acestora sucuri cat mai naturale.

Daca nu vrei sa fii chiar Zmeul cel rau, lasa-l sa consume suc atunci cand este o ocazie speciala, dar in cantitati reduse! Specialistii considera ca pentru un copil cantitatea maxima este de 330ml bautura racoritoare pe zi.

Cofeina variaza de la un produs la altul, astfel: Mountain Dew 55mg/330ml , Coca-cola 45mg/330ml, Pepsi 35mg/330ml.

Sfatul nostru este sa incercati sa urmariti alimentatia copilului si sa evitati bauturile acidulate si in speciale pe cela car contin cofeina!

Vezi si:
Alege sportul potrivit pentru copilul tau
Obiceiuri sanatoase pentru copilul tau


Sondaj

Ce parere aveti despre noua generatie?