Gripa porcina inchide inca o scoala din Targoviste
calendar_month 17 Nov 2009, 00:00
Scoala "Ioan Alexandru Bratescu Voinesti" din Targoviste a fost inchisa, timp de 7 zile, dupa ce a fost confirmat al doilea caz de imbolnavire cu gripa noua la un cadru didactic.

Mai mult, in judetul Vaslui trei elevi, un student, un cadru didactic si un medic au fost diagnosticati cu A/H1N1.

Dezinfectia la scoala "Ioan Alexandru Bratescu Voinesti" din Targoviste incepuse de la sfarsitul sapamanii trecute, cand a fost confirmat primul caz de gripa noua la o profesoara in varsta de 32 de ani. Luni, a fost confirmat un nou caz de imbolnavire, la un cadru didactic in varsta de 54 de ani.

"In cursul acestei zile (n.r. luni), Directia de Sanatate Publica Dambovita va dispune suspendarea temporara a cursurilor pentru scoala Ioan Alexandru Bratescu Voinesti", a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dambovita, Marinela Popa.

Si Colegiul National "Constantin Cantacuzino" din Targoviste a fost inchis, timp de sapte zile, la sfarsitul saptamanii trecute, ca urmare a confirmarii a patru cazuri de gripa A H1N1, la trei elevi din clase diferite si la un angajat din departamentul Administrativ.

De asemenea, la scoala din Niculesti au fost suspendate cursurile, saptamana trecuta, la doua clase, dupa ce un baiat din clasa a VIII-a a fost confirmat cu virusul nou.

In judetul Vaslui, au fost confirmate alte sapte cazuri de gripa cu tulpina A/H1N1, la trei elevi, un student, un cadru didactic, un medic si un angajat al Directiei Agricole. Cursurile scolare au fost suspendate pentru mai multe clase de la trei licee vasluiene, iar Grupul scolar Industrial "Stefan Procopiu" Vaslui ramane in continuare inchis, pana pe 23 noiembrie.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, printre cele sapte persoane confirmate cu gripa porcina se numara si un medic stabilit in Anglia, care a prezentat simptome de boala in timp ce se afla in vizita la parinti, in Barlad.

In judetul Vaslui au fost confirmate pana in acest moment 29 cazuri de gripa cu tulpina A/H1N1.

Sursa:ziare.com
Vezi si:
Gripa porcina - simptome si tratament
Vaccinarea copiilor contra gripei porcine se va fac cu acordul parintilor
Vaccinul impotriva gripei porcine: Intrebari si raspunsuri
Gripa porcina - Tot ce trebuie sa stii